Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

InsingerGilissen is een gespecialiseerde private banker voor families met een vermogen van meer dan een miljoen euro. Zij kunnen bij de bank terecht voor een totaalpakket, inclusief beleggen, advisering bij erven en schenken of een kind helpen een huis te kopen.  

Welke diensten biedt Insinger Gilissen?

Klanten van private banking bij Insinger Gilissen hebben een vaste private banker als contactpersoon. Daarnaast krijgen ze informatie via Mijn InsingerGilissen en via de app.

Nieuwe klanten kunnen bij aanvang een Private Plan laten opstellen, dat het wel en wee van het toekomstige financiële leven schetst. Daarnaast is een Voorstel op Maat mogelijk, dat inzicht geeft in je financiële situatie nu en de haalbaarheid van doelen en wensen in de toekomst.

Hulp bij beleggen

Beleggers bij InsingerGilissen kunnen kiezen of ze zelf beslissingen nemen met behulp van deskundig advies of het beleggen volledig uit handen geven. Ook is er een dienst voor beleggers die zich beroepsmatig niet mogen bezighouden met hun beleggingen.

Je kunt beleggen in individuele aandelen en obligaties, maar ook in beleggingsfondsen over heel de wereld. De bank heeft onder andere een ruim aanbod aan duurzame fondsen.

Wat kost het?

Het all-intarief loopt uiteen van 1,51% bij vermogens van 1 tot 3 miljoen euro en 0,73% bij vermogens van 10 miljoen of meer (inclusief btw). Vermogensbeheer en beleggingsadvies zijn hierbij inbegrepen, maar niet de managementkosten van de beleggingsfondsen. Die hangen af van je beleggingsprofiel.

Bijzondere aspecten

  • Complete dienstverlening
  • Advisering bij belangrijke financiële beslissingen
  • Gespecialiseerd in familievermogens
  • Lezingen en themadiners met andere klanten van private banking
  • Ondersteuning bij administratie mogelijk (shoeboxservice)

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 1.000.000,-

» Bezoek website


> Naar de website van InsingerGilissen voor een aanvraag


Over InsingerGilissen

InsingerGilissen ontstond door samenvoeging van Insinger de Beaufort (opgericht in 1779) en Theodoor Gilissen (opgericht in 1881) in 2017. Het geheel is in handen van KBL European Private Bankers, dat is gevestigd in Luxemburg en eigendom is van de koninklijke familie van Qatar.

In totaal had InsingerGilissen eind 2017 26,2 miljard euro in beheer, waarvan 8,3 miljard door private banking.