Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

InsingerGilissen is een gespecialiseerde private banker voor particulieren met meer dan een miljoen euro en instellingen met meer dan 2,5 miljoen euro. Zij kunnen bij de bank terecht voor een totaalpakket, inclusief beleggen, advisering bij erven en schenken of een kind helpen een huis te kopen.  

Welke diensten biedt InsingerGilissen?

Klanten van private banking bij InsingerGilissen hebben een vaste private banker als contactpersoon. Daarnaast krijgen ze informatie via Mijn InsingerGilissen en via de app.

Nieuwe klanten kunnen bij aanvang een plan laten opstellen, dat inzicht geeft in hun financiële situatie nu en de haalbaarheid van doelen en wensen in de toekomst.

Hulp bij beleggen

Beleggers bij InsingerGilissen kunnen kiezen of ze zelf beslissingen nemen met behulp van professioneel advies (beleggingsadvies) of het beleggen volledig uit handen geven (vermogensbeheer). Vermogensbeheer is ook geschikt voor beleggers die zich beroepsmatig niet mogen bezighouden met hun beleggingen.

Je kunt beleggen in beleggingsfondsen over heel de wereld. De bank heeft onder andere verschillende duurzame fondsen. Eventueel is ook zelf beleggen mogelijk (execution only).

Wat kost het?

Het all-intarief voor vermogensbeheer is 1,48% en voor beleggingsadvies 1,39% bij vermogens van 1 tot 3 miljoen euro. De managementkosten van de beleggingsfondsen komen hier nog bij. Die hangen af van je beleggingsprofiel.

Bijzondere aspecten

  • Complete dienstverlening
  • Advisering bij belangrijke financiële beslissingen
  • Gespecialiseerd in familievermogens
  • Ondersteuning bij administratie mogelijk (shoeboxservice)

Door Redactie Bankenvergelijking

> Naar de website van InsingerGilissen voor een aanvraag

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 1.000.000,-

» Bezoek website


> Naar de website van InsingerGilissen voor een aanvraag


Over InsingerGilissen

InsingerGilissen ontstond door samenvoeging van Insinger de Beaufort (opgericht in 1779) en Theodoor Gilissen (opgericht in 1881) in 2017. Het geheel is in handen van KBL European Private Bankers (tegenwoordig Quintet Private Bank), dat is gevestigd in Luxemburg en eigendom is van de koninklijke familie van Qatar.

Quintet heeft eind 2022 in totaal 86,7 miljard euro aan vermogen in beheer.