bankenvergelijking.nl
HomePrivate Banking Van Lanschot Bankiers

 Van Lanschot Bankiers   aanvragen

Van Lanschot is de oudste private bank van Nederland.

Van Lanschot helpt klanten bij duurzaam beleggen, eerder stoppen met werken, vermogen overdragen en investeren in liefdadigheid.

Welke diensten biedt Van Lanschot?

Vermogensregie is een manier om helder te krijgen wanneer je zou kunnen stoppen met werken bijvoorbeeld. Met de zorgscan kun je in kaart brengen of het haalbaar is om later zelf zorg in te kopen. Daarnaast adviseert Van Lanschot over testamenten, schenken en investeren in goede doelen.

Hulp bij beleggen

Beleggen kan bij Van Lanschot met advies, zodat je zelf keuzes kunt maken maar met deskundig advies. Het alternatief is vermogensbeheer, waarbij je alle beslissingen uit handen geeft. Van Lanschot biedt specifieke beleggingsondersteuning aan bestuurders die zich vanwege hun functie niet mogen bezighouden met bepaalde beleggingen (compliant beleggen). Helemaal zelf beleggen kan ook.

Wat kost het?

Private banking maakt bij Van Lanschot onderdeel uit van beleggen. Klanten die minimaal 500.000 euro beleggen bij de bank, krijgen de diensten van een private banker erbij.

Kies je voor beleggingsadvies, dan begint het tarief bij 0,61% voor de minst intensieve variant (basis) en loopt op tot 1,03% voor intensief advies (inclusief BTW). Bij hogere vermogens zijn de percentages lager. Daarnaast gelden er variabele kosten per transactie, die aflopen van 0,45% voor de basisvariant naar 0,1% bij een intensief advies.

Vermogensbeheer kost 0,67 tot 1,51% (inclusief btw), afhankelijk van het beleggingsprofiel en de gewenste aandacht van de vermogensbeheerder. Beleggen in zeer defensieve indexfondsen is het goedkoopst, beleggen met een zeer offensieve beleggingsstrategie van topbeleggers het duurst.

Speciale voordelen

  • Geen extra kosten voor private banker
  • Ruime keuze aan ondersteunende diensten
  • Elk moment beleggingsinformatie beschikbaar via de app
  • Speciale teams voor beroepsgroepen en aandachtsgebieden
  • Seminars en opleidingen

> Naar de Van Lanschot-website voor een aanvraag

Over Van Lanschot

Van Lanschot is opgericht in 1737 door Cornelis van Lanschot. Eind 2017 beheerde de bank een vermogen van 69,2 miljard euro, waarvan 22,8 miljard bestond uit vermogen uit private banking.

Wie liever online bankiert en met 1.000 euro of meer wil beginnen, kan ook kiezen voor Evi van Lanschot.

Belangrijkste kenmerken
Minimale inleg€ 500.000,-
ยป Bezoek website