Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Van Lanschot helpt klanten met een vrij belegbaar vermogen van een half miljoen euro bij duurzaam beleggen, eerder stoppen met werken, vermogen overdragen en investeren in liefdadigheid.

Welke diensten biedt Van Lanschot?

Vermogensregie is een manier om helder te krijgen wanneer je zou kunnen stoppen met werken bijvoorbeeld. Ook helpt de bank bij het maken van plannen voor zelf zorg inkopen. Daarnaast adviseert Van Lanschot over testamenten, schenken en investeren in goede doelen.

Hulp bij beleggen

Beleggen kan bij Van Lanschot met advies, waarbij je uiteindelijk zelf keuzes maakt. Het alternatief is vermogensbeheer, waarbij je alle beslissingen uit handen geeft.

Van Lanschot biedt specifieke beleggingsondersteuning aan functionarissen die zich vanwege hun functie niet mogen bezighouden met bepaalde beleggingen (compliant beleggen). Helemaal zelf beleggen kan ook.

Wat kost het?

Private banking maakt bij Van Lanschot deel uit van beleggen. Klanten die minimaal 500.000 euro beleggen bij de bank krijgen de diensten van een private banker erbij.

Kies je voor beleggingsadvies, dan begint het tarief bij 0,42% voor de minst intensieve variant (beleggingsadvies specifiek). Dit kan oplopen tot 1,05% voor actief beleggingsadvies (inclusief btw). Bij hogere vermogens zijn de percentages lager. Daarnaast gelden er variabele kosten per transactie, die aflopen van 0,45% voor beleggingsadvies specifiek naar 0,30% bij een actief advies.

Vermogensbeheer kost 0,67 tot 1,51% (inclusief btw), afhankelijk van het beleggingsprofiel en het gewenste concept. Beleggen in zeer defensieve indexfondsen is het goedkoopst, beleggen met een zeer offensieve beleggingsstrategie het duurst.

Bijzondere aspecten

  • Geen extra kosten voor private banker
  • Ruime keuze aan ondersteunende diensten
  • Elk moment beleggingsinformatie beschikbaar via de app
  • Speciale teams voor beroepsgroepen en aandachtsgebieden
  • Evenementen en webinars

> Naar de Van Lanschot-website voor een aanvraag

Belangrijkste kenmerken


Minimale inleg€ 500.000,-

» Bezoek website


> Naar de Van Lanschot-website voor een aanvraag


Over Van Lanschot

Van Lanschot is opgericht in 1737 door Cornelis van Lanschot. Eind 2017 beheerde de bank een vermogen van 131 miljard euro.

Wie liever online bankiert en met een kleiner bedrag wil beginnen, kan ook kiezen voor Evi van Lanschot.