José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bunq Joint is een gezamenlijke rekening die je kunt delen met één tot negen anderen. Je hebt hiervoor wel allemaal een eigen bankrekening van Bunq nodig, zoals Easy Bank, Easy Money of Easy Green.

Wil je alleen een gezamenlijke rekening bij Bunq, dan is Easy Bank de goedkoopste mogelijkheid. In de tabel staan de kosten van twee Easy Bank-betaalrekeningen. Je betaalt dan extra voor een tweede pasje en je hebt geen extra bankrekening(en) voor je persoonlijke financiën.

Als je met twee personen kiest voor Easy Money, betaal je per persoon 119,88 euro per jaar, dus 239,76 euro met zijn tweeën. Daarbij zijn drie betaalpassen en 24 extra rekeningen per persoon inbegrepen.

Makkelijk openen in de app

Je kunt Bunq Joint eenvoudig openen op je smartphone. Download eerst de app van Bunq en open een rekening. Deze is de eerste 30 dagen gratis. Als je partner en jij allebei een rekening hebben, kun je in de app van Bunq je partner toevoegen.

Iedere partner wordt voor een gelijk deel wettelijk eigenaar van het saldo op de gedeelde rekening, ook als dit negatief is. Meerdere partners toevoegen moet in één keer gebeuren, later kan dat niet meer.

Bunq Joint sluiten doe je ook in de app. Je kunt Bunq Joint alleen sluiten voor alle deelnemers tegelijk. Een gesloten account is niet opnieuw te openen.

Met Bunq Easy Bank moet je altijd betalen voor geld pinnen. Dat kost 99 cent voor de eerste vijf opnames per maand, daarna 2,99 per keer. Met Bunq Easy Money zijn de eerste zes opnames per maand gratis.

Bijzondere voordelen

  • Relatief hoge rente over saldo tot 100.000 euro
  • Veelzijdige app, o.a. voor uitgaven categoriseren
  • Bankieren op de computer kan ook
  • Redelijk duurzame bank volgens de Eerlijke Bankwijzer

- Waardering klantenservice: 6,5
- Score duurzaamheid: 6,7

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 februari 2024)


Jaarlijkse kosten rekening€ 95,76 (*)
Tweede betaalpas€ 9,99 + € 3,49 per maand
Extra betaalrekening- (kan niet)
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard-
Rente positief saldo2,46 %
Rood staan- (kan niet)
Pinbetaling buiten eurogebied1,50 % (+ 0,50 % netwerkkosten)
Wisselkoersopslag0,00 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieNederlandse
Leeftijd18

» Bezoek website


> Begin hier met Bunq Joint


Wat moet ik verder weten?

Je tegoeden bij Bunq vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Tot €100.000 is je geld gegarandeerd.

Bunq heeft geen kantoren en is niet telefonisch bereikbaar. In de app kun je chatten met de klantenservice. Ook kun je vragen stellen in het forum Bunq Together.

* Dit zijn de kosten voor twee Easy Bank-accounts.