bankenvergelijking.nl
HomePrive Bankrekening Gezamenlijke Rekening

Voor samenwonende partners zijn de volgende betaalpakketten geschikt.

Vergelijk gezamenlijke rekeningen

Knab Samen
Knab Samen: ontvang beiden een bankpas met zelf te kiezen pincode. Geen meerkosten voor 2 creditcards en extra betaal- en spaarrekeningen.

Actie: Eerste jaar 50% korting

testoordeel: 
***
prijs per jaar: 
€ 60,-
rente: 
0,02 %
ABN Amro Gezamenlijke rekening
ABN Amro Gezamenlijke rekening: compleet betaalpakket met twee bankpassen en toegang tot mobiel bankieren. Creditcard mogelijk tegen betaling.
testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 37,56
rente: 
0,00 %
SNS Gezamenlijke rekening
SNS Gezamenlijke rekening: beide partners krijgen een pinpas, zonder extra kosten. Biedt ook rente en een gratis huishoudboekje.
testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 33,-
rente: 
0,07 %
ASN bankpas
ASN Bankrekening: voor koppels die samen duurzaam willen bankieren. De tweede rekeninghouder verdubbelt de (hiernaast vermelde) normale prijs.
testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 19,80
rente: 
0,03 %
rabo wereldpas
Rabo Basispakket: een extra betaalpas voor een mederekeninghouder kost €9 per jaar. Een creditcard is bij dit pakket evenwel gratis.
testoordeel: 
****
prijs per jaar: 
€ 34,80
rente: 
0,00 %
ing betaalpas
ING Oranjepakket: bij een gezamenlijke Oranjerekening krijgen beide houders een betaalpas. Het tweede pasje kost €12 boven op de pakketprijs en is verplicht.
testoordeel: 
***
prijs per jaar: 
€ 18,60
rente: 
0,00 %

Gezamenlijke rekening: voor wie?

Een gezamenlijke betaalrekening is zinvol voor wie gaat samenwonen. Veel uitgaven zul je vanaf dat moment delen. Een gezamenlijke rekening helpt om financieel overzicht te houden.

Wat houdt het in?

Beide partners mogen een gezamenlijke rekening (en/of) zelfstandig gebruiken. Je krijgt als je dat wilt allebei een betaalpas met eigen pincode. Maar samen met één pasje doen kan ook.

Waarom een gezamenlijke rekening?

Veel Nederlanders die samenwonen of getrouwd zijn hebben een gezamenlijke rekening. Hiermee betalen zij de boodschappen, de woonlasten, internet, de tv en de krant.

Het is handiger om dit soort vaste lasten van één rekening te betalen. Voor je inkomen en meer persoonlijke uitgaven houd je eventueel ieder een eigen rekening aan.

Ook koppel je eenvoudig een gratis spaarrekening aan de gezamenlijke rekening. Zo kun je samen sparen voor nieuwe meubels, een vakantie of onderhoud aan de eigen woning.

Gezamenlijke rekening openen

Een gezamenlijke rekening kan gemakkelijk via deze website worden aangevraagd. Tijdens de aanvraag geef je aan dat er twee rekeninghouders zullen zijn.

De overeenkomst die de bank jullie vervolgens toestuurt moet je beiden ondertekenen.

Welke gezamenlijke rekening kiezen?

Bij alle bovenstaande bankpakketten heb je standaard een betaalrekening, een betaalpas, internetbankieren en een app voor mobiel bankieren.

Voor een tweede betaalpasje moet je meestal bijbetalen. Alleen bij SNS en Knab hoeft dat niet. Bij deze banken zijn twee pinpassen inbegrepen.

Het is vrijwel altijd mogelijk om de rekening verder aan te kleden. Bijvoorbeeld met een creditcard, papieren afschriften of extra betaalrekeningen.

Houd wel rekening met meerkosten bij elke uitbreiding. Kijk tot slot ook of de bank rente op de betaalrekening biedt of niet.

Lees het artikel: Word je gelukkiger met een gezamenlijke rekening?