José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Het Oranjepakket van ING kun je ook openen als gezamenlijke betaalrekening. Je kunt dan met zijn tweeën gebruikmaken van mobiel bankieren en internetbankieren. Een tweede betaalpas krijg je er automatisch bij.

Als je deze rekening opent, heb je twee mogelijkheden. Je kunt kiezen voor het normale Oranjepakket voor 4,75 euro per maand. Je betaalt dan niets voor contant geld opnemen. Biljetten storten is twee keer per jaar gratis, daarna kost het 6 euro per keer.

Kies je voor het Oranjepakket met korting, dan betaal je 4,30 euro per maand. Met dit goedkopere pakket kost geld opnemen 80 cent per keer. Geld storten kost altijd 6 euro per keer.  

Als jullie allebei al klant zijn bij ING, kun je deze rekening openen in de app. Als je allebei nog geen klant bent, open je de rekening op een kantoor.

Als extraatje krijg je bij dit betaalpakket de Emergency Cash-service. Als je in het buitenland zonder pasje komt te zitten en niet meer kunt betalen, mag je toch maximaal 2.000 euro opnemen van je ING-rekening. Je kunt hiervoor 24 uur per dag een speciaal nummer bellen.

Bijzondere aspecten

  • Relatief goedkoop, zeker met korting
  • Bekende bank
  • Kantoren en servicepunten door heel Nederland
  • Veelzijdige app

- Waardering klantenservice: 7,3
- Score duurzaamheid: 5,1

Door Redactie Bankenvergelijking

 

> De ING En/of Betaalrekening openen

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 maart 2024)


Jaarlijkse kosten rekening€ 57,-
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening€ 43,80
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard€ 19,80
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan13,90 %
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00 (alleen wisselkoersopslag)
Wisselkoersopslag1,40 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeNee
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieNederlandse
Leeftijd18

» Bezoek website


> De ING En/of Betaalrekening openen


Wat moet je verder weten?

De waardering voor de klantenservice is een eigen test van Bankenvergelijking. Het cijfer voor duurzaamheid is de beleidsscore van de bank volgens de Eerlijke Bankwijzer.


Lees ook onze review: Wat voor een bank is ING?