José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

SNS Compleet is een allround betaalrekening die je zonder extra kosten gezamenlijk kunt openen en gebruiken. Een tweede pasje is bij de prijs inbegrepen. Bovendien heeft de rekening allerlei andere nuttige extra’s.

Praktisch alles wat je koopt met een betaalpas die bij de rekening hoort, is tot 30 dagen na aankoop verzekerd tegen diefstal, verlies en beschadiging. In de voorwaarden staan een paar uitzonderingen, maar het meeste is gewoon gedekt.

Heb je plotseling een grote uitgave en kom je rood te staan? De eerste drie dagen betaal je daarvoor niets bij deze betaalrekening, als het niet vaker voorkomt dan drie dagen per maand.

Automatisch sparen

Ook handig is het automatisch overboeken van spaargeld naar je lopende rekening als je saldo onder een bepaalde grens komt. Of andersom: spaar automatisch wat je over hebt op je lopende rekening.

Over een saldo tot 5.000 euro vergoedt SNS Compleet rente.

Betalen in vreemde valuta kost 1,20 procent van het bedrag. Voor vreemd geld pinnen in vreemde valuta komt daar nog 3,50 euro per keer bij.

SNS Gezamenlijk Compleet is ook een logische keuze als je een betaalrekening zoekt die je met een gevolmachtigde samen kunt gebruiken. Ook dan is het tweede pasje gratis.

Bijzondere aspecten

  • Klantenservice scoort hoog
  • App geeft inzicht in geldzaken
  • Stel alerts in voor betalingen
  • SNS Winkels door heel Nederland

- Waardering klantenservice: 9,3
- Score duurzaamheid: 9,4

Door Redactie Bankenvergelijking

> Open hier SNS Gezamenlijk Compleet

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 november 2023)


Jaarlijkse kosten rekening€ 47,40
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening€ 47,40
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard€ 24,-
Rente positief saldo0,01 % (tot saldo van € 5.000)
Rood staan10,00 %
Pinbetaling buiten eurogebied1,20%
Wisselkoersopslag0,00 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieNederlandse
Leeftijd18

» Bezoek website


> Open hier SNS Gezamenlijk Compleet


Wat moet ik verder weten?

Het cijfer voor duurzaamheid is de beleidsscore van de bank volgens de Eerlijke Bankwijzer. De waardering voor de klantenservice is een eigen test van Bankenvergelijking.


Lees ook onze review: Wat voor een bank is SNS?