Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Knab Plus is een zeer uitgebreid betaalpakket met veel mogelijkheden en één duidelijk all-intarief. Je opent gratis vier extra rekeningen met een eigen betaalpas en zoveel spaarrekeningen als je wilt.

Je betaalt voor dit alles een vast bedrag van €6 per maand. Hiervoor krijg je zelfs een gratis creditcard, als je wilt. Afgesproken rood staan kost relatief weinig, maar kan alleen onder voorwaarde dat je voldoende saldo hebt op andere (spaar)rekeningen bij Knab.

In tegenstelling tot bij de meeste banken betaal je bij Knab geen kosten voor contant geld pinnen uit een geldautomaat, ook niet in het buitenland. Buiten de eurozone betaal je alleen een koersopslag van 1,00%.

Diverse hulpmiddelen

Knab heeft een toegankelijke site en biedt een mobiele app. Ook de klantenservice is een pluspunt. De Consumentenbond én onze eigen redactie beoordelen deze als goed tot zeer goed (zie cijfer onderaan).

Daarnaast zijn er verschillende tools die het bankieren makkelijker maken. Je kunt bijvoorbeeld geld dat je overhebt automatisch laten overboeken naar je spaarrekening, of juist naar je betaalrekening als roodstand dreigt.

Heel handig zijn de extra 'spaarpotjes' die je zelf een naam kunt geven, zoals vakantie, verbouwing of auto.

Wil je Knab Plus openen als gezamenlijke rekening met je partner, klik dan op Knab Samen.

Bijzondere aspecten

  • In één keer alles geregeld
  • Duidelijke vaste bijdrage per maand
  • Zelf extra rekeningen openen zonder bijkomende kosten
  • Toegankelijk, vlot en informatief

- Waardering klantenservice: 7,8
- Score duurzaamheid: 3,6

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 januari 2023)


Jaarlijkse kosten rekening€ 72,-
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening€ 0,-
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard€ 0,-
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan5,00 %
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00 (alleen wisselkoersopslag)
Wisselkoersopslag1,00 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeNee
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieNederlandse
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Open hier de Knab Plus-betaalrekening


Waar staat Knab voor?

Knab is een moderne onlinebank zonder kantoren.

Knab werkt onder dezelfde bankvergunning als verzekeraar Aegon. Je bank- en spaartegoeden bij de bank en de verzekeraar samen zijn gedekt tot maximaal 100.000 euro door het depositogarantiestelsel.

Wat moet ik nog meer weten?

Het cijfer voor duurzaamheid is de beleidsscore van Aegon volgens de Eerlijke Geldwijzer. De waardering voor de klantenservice is een eigen test van Bankenvergelijking.Lees ook onze review: Wat voor een bank is Knab?