José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Monese Classic is de betaalde variant van de gratis betaalrekening Monese Simple. Je kunt er maandelijks meer geld mee pinnen en meer mee betalen in vreemde valuta dan met het gratis account.

Monese Classic is vooral geschikt voor mensen die veel betalingen doen in of naar landen buiten het eurogebied. Met de meegeleverde debit-Mastercard kun je overal ter wereld (contactloos) betalen en contant geld afhalen. De kaart is niet geldig bij zelftankstations en soms ook niet in het vliegtuig.

Monese werkt uitsluitend via de app. Die moet je eerst downloaden om een betaalrekening in euro’s te kunnen aanmaken. Je kunt ook kiezen voor een (extra) rekening in Britse ponden.

De betaalrekening heeft een eigen IBAN. Overschrijvingen doen en geld ontvangen in de muntsoort van de rekening is kosteloos. Het kan een dag duren voordat het geld op de rekening staat.

Wil je onmiddellijk geld ontvangen op de rekening? Dat kan tot maximaal 600 euro per maand met een debitcard van Visa of Mastercard (geen creditcard).

Wat kost het?

Maandelijks betaal je 4,95 euro. Contant geld halen is gratis tot 800 euro per maand. Daarboven betaal je 2 procent kosten.

Betalen met de debitcard in een andere muntsoort is gratis tot 8.000 euro per maand. Monese hanteert de wisselkoers die banken onderling gebruiken. Betaal je in een maand meer dan 8.000 euro in vreemde valuta, dan kost dat 2 procent opslag.

Voor geld overmaken in vreemde valuta bedraagt de wisselkoersopslag 0,5 procent met een minimum van 2 euro. Betalingen van en naar een andere Monese-rekening zijn gratis en worden onmiddellijk uitgevoerd.

Hoe werkt aanvragen?

De aanvraag verloopt volledig via de app. Je uploadt een foto van een identiteitsbewijs en een heel kort filmpje van jezelf. De controle van je identiteit kan vervolgens direct gebeuren.

Bijzondere aspecten

  • Onmiddellijk betalen aan andere Monese-gebruikers
  • Tweede rekeningen in ponden is gratis
  • Gratis debitcard
  • Gratis geld halen in vreemde valuta tot €8.000 per maand

- Waardering klantenservice: 6,0

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 januari 2020)


Jaarlijkse kosten rekening€ 59,40
Tweede betaalpas- (niet mogelijk)
Extra betaalrekening€ 0,-
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard- (niet mogelijk)
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan- (niet mogelijk)
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,00 (tot € 8.000, daarboven 2,00 %)
Wisselkoersopslag0,00 % (tot € 8.000, daarboven 2,00 %)
Mobiele appJa
Online kasboekjeNee
DepositogarantieGeen
Leeftijd18

» Bezoek website


> Open hier de Monese Classic bankrekening


Wat moet ik verder weten?

Monese werkt met een vergunning van de Britse AFM voor een elektronischgeldinstelling. Het depositogarantiestelsel is hiervoor niet van toepassing. Geld van klanten moet wel veilig worden bewaard.

Een Monese-account blijft ook na Brexit te gebruiken.

Monese spreekt veel talen, maar nog geen Nederlands.

Welke valuta?

Vreemde valuta waarin je geld kunt overmaken zijn: Amerikaanse dollar, Australische dollar, Braziliaanse real, Britse pond, Bulgaarse lev, Deense kroon, Hongaarse forint, Mexicaanse peso, Noorse kroon, Poolse zloty, Roemeense lei, Tsjechische kroon, Turkse lira, en Zweedse kroon.