José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij Openbank open je een gratis betaalrekening inclusief kosteloos betaalpasje. Ook overschrijvingen doen en ontvangen is gratis.

De rekening heeft een Spaans rekeningnummer. De IBAN begint daarom met ES. Dit heeft verder geen consequenties. Je kunt de rekening op dezelfde manier gebruiken als een Nederlandse betaalrekening.

Het bijbehorende pasje heet R42 (Openbank schrijft de R in spiegelbeeld). Dit is een Mastercard-debitcard, met dezelfde functionaliteiten als een gewone pinpas.

Als je met de R42-pas betaalt, krijg je bij sommige bedrijven korting, bijvoorbeeld op mode, hotels en reizen (*). Geld opnemen bij elke geldautomaat in de eurozone is 5 keer per maand gratis, bij een geldautomaat van moederbank Santander zelfs onbeperkt.

Travelcardplan

De betaalpas is overal ter wereld te gebruiken. Buiten de eurozone betaal je wel 1,5 procent kosten over je uitgaven. Deze kosten kun je vermijden door voor €7,99 per maand de reisvoordelen van de kaart aan te zetten. Dit heet het Travelcardplan. Je kunt dan wereldwijd 5 keer per maand gratis geld opnemen. Ook een verzekering bij reisongemakken maakt er deel van uit. Je kunt het Travelcardplan maandelijks aan- en uitzetten.

Bijzondere aspecten

  • Gratis rekening en pasje
  • Korting op o.a. autohuur en hotels
  • Doneer automatisch aan goede doelen
  • Schakel zelf je betaalpas in en uit, per land en transactietype
  • Spaarrekening met tijdelijk extra hoge rente voor nieuwe klanten

- Waardering klantenservice: -
- Score duurzaamheid: -

Door Redactie Bankenvergelijking

 

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 mei 2023)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening€ 0,-
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard- (niet mogelijk)
Rente positief saldo0,00 % (niet mogelijk)
Rood staan- (niet mogelijk)
Pinbetaling buiten eurogebied1,50 %
Wisselkoersopslag0,00 %
Online kasboekjeJa
Mobiele appJa
iDeal mogelijk?Nee
DepositogarantieSpaans
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Vraag hier je gratis Open Betaalrekening aan


Wat moet ik verder weten?

Openbank is onderdeel van de Spaanse bank Santander, een van de grootste banken in Europa. Het saldo op de rekening valt onder het Spaanse depositogarantiestelsel en is daarmee beschermd tot 100.000 euro.

De waardering voor de klantenservice is een eigen test van Bankenvergelijking. Het cijfer voor duurzaamheid is de beleidsscore van de bank volgens de Eerlijke Bankwijzer. Voor beide is Openbank helaas nog niet beoordeeld.

Betalen op internet

Voor betalingen op internet kun je gebruikmaken van de fysieke Mastercard, maar eventueel ook van de gratis verkrijgbare virtuele Mastercard van Openbank (de eCommerce Card).

* Het aanbod kan variëren. Openbank vermeldt de actuele kortingsacties op zijn website.


Lees ook dit artikel: Wat kun je allemaal met Openbank?