José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

SNS Basis betaalrekening

aanvragen


SNS Basis


Zoek je een eenvoudige betaalrekening bij een klantvriendelijke bank, dan is SNS Basis misschien de juiste keuze. Voor relatief weinig geld heb je een volwaardige betaalrekening met een veelzijdige app.

SNS Bank is een sociale bank waar je ook nog langs kunt gaan. In heel het land zijn SNS Winkels waar je terechtkunt met vragen of voor advies. Ook via de telefoon en via social media is de bank goed te bereiken.

Bijbetalen voor extra pasje

De betaalrekening SNS Basis is erg eenvoudig. Je krijgt er één pasje bij en bankieren via internet en via de app is inbegrepen. Ook een digitaal huishoudboekje hoort erbij.

Voor een extra pasje voor een tweede rekeninghouder moet je bijbetalen, 75 cent per maand oftewel 9 euro per jaar. Ook krijg je geen rente over je saldo en moet je vanaf de eerste dag rente betalen als je rood staat. Rood staan mag niet altijd, je moet dat eerst aanvragen.

Wil je deze rekening openen als gezamenlijke rekening, kijk dan ook naar SNS Compleet. Hierbij is een tweede pas inbegrepen en krijg je bovendien een aankoopverzekering. Ook is rood staan daarmee 3 dagen per maand gratis.

Bijzondere aspecten

  • Klantvriendelijke bank
  • Betrouwbare betaalrekening
  • Kasboekje in de app
  • Instelbare alerts voor ontvangen betalingen

- Waardering klantenservice: 9,4
- Score duurzaamheid: 9,3

Door Redactie Bankenvergelijking

> Open hier SNS Basis

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 januari 2024)


Jaarlijkse kosten rekening€ 35,40 (*)
Tweede betaalpas€ 9,-
Extra betaalrekening€ 35,40
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard€ 24,-
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan10,00 %
Pinbetaling buiten eurogebied1,20%
Wisselkoersopslag0,00 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieNederlandse
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Open hier SNS Basis


Waar staat de SNS Bank voor?

SNS Bank is onderdeel van de Volksbank, een sociale en duurzame bank met gematigde bonussen. Deze bank investeert niet in wapens of bedrijven die mensenrechten, arbeidsrechten of dierenwelzijn schenden.

De Volksbank heeft één bankvergunning voor vier merken: SNS, ASN, Regiobank en BLG Wonen. Je geld bij deze financiële instellingen samen is tot 100.000 euro beschermd door het depositogarantiestelsel.

Wat moet ik verder weten?

SNS Basis kun je ook openen als gezamenlijke rekening.

Het cijfer voor duurzaamheid is de beleidsscore van de bank volgens de Eerlijke Bankwijzer. De waardering voor de klantenservice is een eigen test van Bankenvergelijking.

 

* Vanaf 1 juli 2024 kost deze rekening 41,40 euro per jaar. Rood staan kost vanaf dan 12 procent op jaarbasis.


Lees ook onze review: Wat voor een bank is SNS?