José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

SNS Gezamenlijk Basis is een eenvoudige betaalrekening bij een sociale en klantvriendelijke bank. Internet- en mobiel bankieren zijn inbegrepen bij de prijs, net als een digitaal huishoudboekje.

Voor het tweede pasje voor de mederekeninghouder betaal je 9 euro boven op de prijs van SNS Basis voor één rekeninghouder. De totaalprijs (44,40 euro) blijft daarmee nog net onder de prijs van SNS Compleet (47,40 euro), waarbij een pasje voor de tweede rekeninghouder is inbegrepen.

Overweeg SNS Compleet

Als je nooit rood staat en geen prijs stelt op een aankoopverzekering, heb je met SNS Gezamenlijk Basis een relatief voordelige rekening. Anders kun je ook SNS Gezamenlijk Compleet overwegen. Die heeft een aankoopverzekering en je kunt er drie dagen per maand gratis op rood staan.

De app van SNS Basis is makkelijk in het gebruik en heeft veel mogelijkheden. Je kunt er bijvoorbeeld alerts mee instellen voor als je salaris binnen is.

SNS is een bank met winkels door het hele land. Ook kun je tijdens kantooruren altijd bellen, mailen of chatten. SNS is ook aanwezig op Whatsapp, Twitter en Facebook.

Bijzondere aspecten

  • Klantgerichte bank
  • Goed bereikbaar
  • Geen wisselkoersopslag
  • App geeft inzicht in geldzaken

- Klantenservice: 9,3
- Score duurzaamheid: 9,4

Door Redactie Bankenvergelijking

> Open hier SNS Gezamenlijk Basis

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 december 2023)


Jaarlijkse kosten rekening€ 44,40
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening€ 35,40
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard€ 24,-
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan10,00 %
Pinbetaling buiten eurogebied1,20%
Wisselkoersopslag0,00 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieNederlandse
Leeftijd18

» Bezoek website


> Open hier SNS Gezamenlijk Basis


Wat moet ik verder weten?

Het cijfer voor duurzaamheid is de beleidsscore van de bank volgens de Eerlijke Bankwijzer. De waardering voor de klantenservice is een eigen test van Bankenvergelijking.


Lees ook onze review: Wat voor een bank is SNS?