José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Op een spaarrekening van Santander kun je sparen met volledige vrijheid. Je kunt beginnen met ieder bedrag en het tegoed is vrij opneembaar.

De spaarrekening is een product van het Belgische Santander Consumer Finance. Dat is een bijkantoor van het Spaanse Santander, een van de grootste banken van Europa.

Je opent deze rekening online, bijvoorbeeld met je smartphone. De identificatie verloopt via een videoverbinding. Je hebt hiervoor een Nederlands identiteitsbewijs nodig. Ook wordt er gevraagd om een Nederlands telefoonnummer, een Nederlands bankrekeningnummer en een e-mailadres.

De rente krijg je iedere maand bijgeschreven en over dit bedrag wordt de volgende maand ook weer rente vergoed. Zo kan de jaarlijkse rente boven het in de tabel genoemde percentage uitkomen.

Bijzondere aspecten

  • Sparen zonder beperkingen
  • Klantenservice per telefoon
  • Moderne bank
  • Maandelijkse rente

Door Redactie Bankenvergelijking

> Open hier een Santander Spaarrekening

Rente en voorwaarden


Maximale rente3,60 %
Minimale inleg€ 1,-
Speciale voorwaardenNee
Maximale garantie€ 100.000,-
DepositogarantieSpaans
Rente-uitkeringPer maand

» Bezoek website


> Open hier een Santander Spaarrekening


Wat moet ik verder weten?

Santander Consumer Finance heeft een bankvergunning in Spanje. Dat betekent dat het saldo op een spaarrekening bij deze bank tot 100.000 euro is beschermd door het Spaanse depositogarantiestelsel.

Onder het Spaanse moederbedrijf Santander valt ook Openbank, een onlinebank die in Nederland actief is met onder andere een betaalrekening en een spaarrekening. Openbank heeft een eigen bankvergunning. Dat betekent dat je zowel bij Openbank als bij Santander Consumer Finance tot 100.000 euro kunt aanhouden met bescherming van het Spaanse depositogarantiestelsel.