Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Togather Finance is een alternatieve aanbieder van factoring. De werkwijze wijkt een beetje af van andere factoringbedrijven.

Deze nog nieuwe Nederlandse maatschappij koopt al je facturen over, maar je blijft ze zelf innen. Je debiteurenportefeuille draag je volledig of eventueel deels over.

Voor wie?

Togather is toegankelijk voor mkb’ers met een omzet vanaf 500.000 euro. Ook buitenlandse facturen zijn welkom.

Hoe werkt het?

Togather schiet telkens 95% van het factuurbedrag voor, binnen 2 dagen. Zodra de klant de rekening voldoet, bijvoorbeeld na 30 dagen, reken je af met Togather. De vergoeding die je moet betalen hangt af van de uiteindelijke betaaltermijn.

Het voordeel van deze werkwijze is dat je de relatie met je klant niet uit handen geeft. Hij blijft gewoon op je bankrekening betalen, zonder tussenkomst. Je hoeft echter niet meer op de betaling te wachten.

Het werkkapitaal groeit zo mooi mee met de onderneming. Je loopt ook geen risico als je klant betaalproblemen heeft. Mocht de betaling helemaal uitblijven, dan zijn de kosten voor Togather.

Wat kost het?

Togather vraagt 2% van het factuurbedrag als je klant binnen 30 dagen betaalt. Bij een betaaltermijn van 31 tot 60 dagen wordt dit 3%, bij 61 tot 90 dagen 4%.

Bijzondere aspecten

  • Ontvang 95% van een factuur binnen 2 dagen
  • Geen risico op wanbetaling of faillissement
  • Relatie met de klant blijft intact
  • Ook geschikt voor ondernemers met buitenlandse klanten

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening- (geen minimum)
Maximale lening- (geen maximum)
Factorvergoeding2,0 - 4,0 % per factuur
Rente-
DebiteurenbeheerJa
DebiteurenverzekeringJa

» Bezoek website


> Ga naar het aanvraagformulier


Overzicht eigenschappen

- Minimumbedrag factuur: geen minimum
- Eén factuur insturen mogelijk: nee
- Volledig debiteurenbeheer mogelijk: ja (inbegrepen)
- Risico op wanbetaling gedekt? ja
- Doorlopend krediet mogelijk: nee
- Minimumomzet: €500.000

Wat moet ik verder weten?

Togather Finance beoordeelt de kredietwaardigheid van de bedrijven waar je zaken mee doet. Deze kredietcheck kan online worden bekeken.

Let op: we hebben voor deze review gebruik gemaakt van de meest recente tarieven en voorwaarden die de aanbieder aan ons bekend heeft gemaakt. Ze kunnen gewijzigd zijn.