José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Ondernemers kunnen deze Vreemde Valuta Rekening zelf openen in 23 verschillende valuta’s. Voor andere valuta's kun je een aanvraag doen. De rekening is gekoppeld aan een zakelijke betaalrekening bij ABN Amro.

Betalen met de Vreemde Valuta Rekening verloopt via internetbankieren. Ontvangen betalingen in de betreffende vreemde valuta gaan direct naar deze rekening. Contant geld opnemen en storten is niet mogelijk.

Wat kost het?

De Vreemde Valuta Rekening kost 8 euro per maand. Voor iedere af- of bijschrijving buiten de eurozone betaal je 12 euro. Neem je ook de kosten van de buitenlandse bank voor eigen rekening, dan betaal je een OUR-toeslag die varieert per land.

Wat moet ik verder weten?

Op de Vreemde Valuta Rekening moet minimaal een waarde van 12.500 euro in de betreffende muntsoort staan. Door de veranderende wisselkoers fluctueert het saldo. Ook de rente op de rekening kan dagelijks veranderen. Bij sommige valuta’s kan de rente negatief zijn.

Deze Vreemde Valuta Rekening is bedoeld voor internationaal werkende bedrijven. Voor bedrijven die regelmatig betalingen verwerken in vier of meer verschillende valuta's, kan de rekening Franx gunstiger zijn.

Bijzondere aspecten

  • Betalen en ontvangen met internetbankieren
  • Heldere kosten
  • Rekening mogelijk in 23 gangbare valuta’s
  • Rentevergoeding voor de meeste valuta’s

Door Redactie Bankenvergelijking

> Vraag de rekening hier aan

Belangrijkste kosten (tarieven 2023)


Jaarlijkse kosten rekening€ 96,-
Bijschrijving Am. dollar€ 12,00
Afschrijving Am. dollar€ 12,00

» Bezoek website


> Vraag de rekening hier aan