Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

New10 is een initiatief van ABN Amro dat zakelijk lenen bij een bank makkelijker, duidelijker en vooral sneller moet maken.

Een ondernemer kan een lening zelf online aanvragen en binnen één dag het geld op zijn rekening hebben. Bijna alles verloopt digitaal en geautomatiseerd.

Deze lening is bedoeld voor bijvoorbeeld groei van het bedrijf, de inrichting van een pand of de aanschaf van een machine of bedrijfsbusje. De lening is maximaal €250.000.

Hoe werkt het?

De aanvraag gaat digitaal, je hoeft niet naar een kantoor. Na het invullen is meteen duidelijk of je kunt lenen en tegen welke rente. New10 vraagt onder meer om jaarrekeningen en bankafschriften. Die moet je uploaden.

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, kies je zelf het uitbetaalmoment. De lening staat dan binnen één werkdag op de rekening.

Terugbetalen gaat lineair: de aflossing is elke maand hetzelfde, maximaal vijf jaar lang. Vervroegd aflossen is mogelijk, afgeloste bedragen opnieuw opnemen kan niet.

Voor wie?

De eenmanszaak staat vijftien maanden ingeschreven bij de KvK en heeft een omzet van minstens €50.000. Ook moet het eigen vermogen positief zijn en er moet het afgelopen jaar winst zijn gemaakt.

De lening is ook toegankelijk voor maatschappen en vof's, onder speciale voorwaarden. Er is een aparte lening voor bv's (maximaal €1.000.000).

Wat kost het?

New10 rekent afsluitkosten van 1% over het leenbedrag met een maximum van €5.000. De leenrente is vast en ligt tussen 3,2% en 9,2%, afhankelijk van de bedrijfssituatie. De online kredietcheck en extra aflossingen kosten niets.

Bijzondere aspecten

  • Digitaal aanvraagproces
  • Dochter van een stabiele bank
  • Bepaal zelf wanneer het leenbedrag wordt uitbetaald

Door Redactie Bankenvergelijking

> Vraag de lening hier aan

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 5.000,-
Maximale lening€ 250.000,-
Rente3,20% - 9,20%

» Bezoek website


> Vraag de lening hier aan


Wie is New10?

New10 is een start-up die volledig onder ABN Amro valt. Je leent feitelijk bij een bekende en stevige bank.

Wat moet ik verder weten?

* Na verstrekken van de lening wil New10 maandelijks op de hoogte blijven van de resultaten van je bedrijf.

* Is je lening niet voor vaste activa (bijvoorbeeld marketing), dan is de looptijd maximaal 3 jaar.