José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Fundr zakelijke lening

aanvragen


Fundr


Fundr is een nieuwe manier van zakelijk lenen, aangeboden door de Rabobank.

Ondernemers checken binnen een kwartier of ze financiering kunnen krijgen. Je moet hiervoor toegang geven tot de transacties op je bankrekening in de afgelopen 12 maanden.

Hoe werkt het?

Via de website van Fundr kun je je bedrijf opzoeken in het register van de Kamer van Koophandel. Vervolgens geef je aan hoeveel geld je nodig hebt en waarvoor. Fundr stuurt je binnen een kwartier een aanbod.

Wil je de lening daadwerkelijk aanvragen, dan moet je ook je jaarrekening, belastingaangifte en soms nog extra documenten uploaden. Welke documenten Fundr precies nodig heeft, hangt af van de rechtsvorm van je bedrijf en de sector.

Ook bespreek je je leningaanvraag telefonisch of via een online videogesprek met een accountmanager.

Daarna onderteken je de overeenkomst om het geleende bedrag te kunnen ontvangen. Je betaalt de lening terug in maandelijkse termijnen gedurende 2 tot 5 jaar.

Voor wie?

Fundr is geschikt voor bedrijven die een transactiegeschiedenis op hun bankrekening hebben van 12 maanden of meer. Aan bedrijven in bepaalde sectoren verstrekt Fundr geen lening. (*) 

Wat kost het?

De rente staat gedurende de hele looptijd vast en hangt onder andere af van het risico. Als je een onderpand kunt inbrengen, bijvoorbeeld een eigen huis of bedrijfspand, betaal je minder. 

Daarnaast betaal je 350 euro afsluitkosten voor een lening tot 100.000 euro. Leen je meer, dan betaal je 950 euro afsluitkosten tot 500.000 euro en 2.000 voor een lening boven dat bedrag.

Bijzondere aspecten

  • Geen borgstelling of zekerheden nodig
  • Aanvraag verloopt online
  • Jaarlijks 5 procent vervroegd aflossen is gratis

Door Redactie Bankenvergelijking

> Vraag hier een zakelijke Fundr-lening aan

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 5.000,-
Maximale lening€ 1.000.000,-
Renteop aanvraag

» Bezoek website


> Vraag hier een zakelijke Fundr-lening aan


Wat is Fundr?

Fundr is een nieuw initiatief van de Rabobank, gelanceerd in 2019. Je leent dus bij een stabiele bank. Het voordeel van Fundr is dat het aanvraagproces snel en online verloopt.

Wat moet ik verder weten?

Je hebt een betaalrekening nodig bij Rabobank, ING of ABN Amro. Als Rabobank niet je huisbank is, kun je niet minder lenen dan 50.000 euro.

* Fundr verstrekt geen leningen aan onder andere seksclubs, coffeeshops, gokbedrijven en bedrijven die handelen in producten met een hoge waarde, zoals voertuigen, kunst of edelmetalen. Als Rabobank niet je huisbank is, sluit Fundr nog meer sectoren uit.