José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Fundr is een nieuwe manier van zakelijk lenen, aangeboden door de Rabobank.

Ondernemers checken binnen een kwartier of ze financiering kunnen krijgen. Je moet hiervoor toegang geven tot de transacties op je bankrekening.

Meerdere jaarverslagen of belastingaangiften laten zien hoeft niet, een ondernemingsplan met prognose evenmin. Ook hoef je er niet voor naar een bankkantoor.

Hoe werkt het?

Via de website van Fundr kun je je bedrijf opzoeken in het register van de Kamer van Koophandel. Vervolgens geef je aan hoeveel geld je nodig hebt en waarvoor. Je krijgt meteen antwoord.

Wil je de lening daadwerkelijk aanvragen, dan moet je ook je nettowinst van het afgelopen jaar, je jaarlijkse rentekosten, afschrijvingen en aflossingen en je jaarlijkse privé-onttrekkingen (alleen bij eenmanszaak) invullen.

Ook moet je eenmalig toegang geven tot de transactiegegevens van je bankrekening in de afgelopen 7 maanden.

Fundr stuurt je binnen een kwartier een aanbod. Dit bespreek je telefonisch of via een online videogesprek binnen één werkdag. Dan stuur je ook nog een jaarverslag of een IB-aangifte op.

Daarna hoef je alleen nog maar een overeenkomst te tekenen en verzenden om het geleende bedrag te kunnen ontvangen. Je betaalt de lening terug in maandelijkse termijnen gedurende 2 tot 5 jaar.

Voor wie?

Fundr is geschikt voor eenmanszaken en bv’s die een transactiegeschiedenis op hun bankrekening hebben van 7 maanden of meer. Aan bedrijven in bepaalde sectoren verstrekt Fundr geen lening. (*) 

Wat kost het?

De rente staat gedurende de hele looptijd vast en bedraagt tussen de 1 en 14 procent. Daarnaast betaal je 350 euro afsluitkosten voor een lening tot 100.000 euro. Leen je meer, dan betaal je 950 euro afsluitkosten.

Bijzondere aspecten

  • Geen borgstelling of zekerheden nodig
  • Aanvraag verloopt online
  • Jaarlijks 5 procent vervroegd aflossen is gratis

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Minimale lening€ 5.000,-
Maximale lening€ 250.000,-
Rente1,00% - 14,00%

» Bezoek website


> Vraag hier een zakelijke Fundr-lening aan


Wat is Fundr?

Fundr is een nieuw initiatief van de Rabobank, gelanceerd in 2019. Je leent dus bij een stabiele bank. Het voordeel van Fundr is dat het aanvraagproces snel en online verloopt.

Wat moet ik verder weten?

Je hebt een betaalrekening nodig bij Rabobank, ING of ABN Amro.

* Aan bepaalde sectoren verstrekt Fundr geen leningen. Dat zijn onder andere varkens- en melkveehouderijen, auto(reparatie)bedrijven, retailers en groothandels in non-food, softwareontwikkelaars en bedrijven in commercieel vastgoed.