Ton Hermans

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Bij pensioenaanbieder Brand New Day kun je niet alleen laten beleggen voor je oude dag, gewoon sparen voor je pensioen is ook mogelijk.

Je geld komt dan ook op een rekening die tot aan je AOW-leeftijd geblokkeerd is, een zogenaamde lijfrenterekening. Dit wordt ook wel banksparen genoemd.

Over het saldo op deze rekening hoef je geen vermogensbelasting te betalen (box 3) en de inleg is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Je moet wel een aantoonbaar pensioentekort hebben voor dit product. Hiervan is sprake als je dit jaar of de afgelopen jaren te weinig of geen pensioen hebt opgebouwd. Op de website van de belastingdienst én op die van Brand New Day kun je uitrekenen of je zo'n tekort hebt. Zoek naar jaarruimte berekenen.

De rente op deze rekening is beduidend hoger dan die van gewone spaarrekeningen en ook prima in vergelijking met andere aanbieders van banksparen. De eenmalige afsluitkosten van €25 zijn ook beperkt. Verder zitten er aan dit product geen kosten.

Bijzondere aspecten

  • Belastingvrij sparen voor je pensioen
  • Aanbieder met duidelijke informatie
  • Relatief hoge variabele rente
  • Lage afsluitkosten
  • Pensioenbeleggen ook mogelijk

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kenmerken


Rente0,30 % (variabel)
Beheerkosten0,00 %
Minimale inleg€ 1,-
DepositogarantieNederlandse
Maximale garantie€ 100.000,-
Afsluitkosten€ 25,-

» Bezoek website


> Brand New Day Pensioenrekening-sparen kun je hier openen


Wat moet ik verder weten?

Je bent verplicht om van het saldo uiteindelijk een pensioenuitkering te kopen. Dit kun je bij Brand New Day doen, maar het mag ook bij een andere aanbieder gebeuren. De uitkering moet binnen vijf jaar na je wettelijke pensioendatum ingaan.

Wil je dit product zelf online afsluiten zonder advies, dan moet je een korte kennistoets doorlopen (online).