Beste banken volgens Forbes

Ton Hermans

22/04/2021

Forbes Magazine doet elk jaar onderzoek naar de best gewaardeerde banken wereldwijd. Op de nieuwe gepubliceerde lijst van het Amerikaanse zakenblad komen vijf Nederlandse banken voor. Triodos komt daarvan als beste uit de bus.

Het tijdschrift ondervraagt zo'n 43.000 consumenten wereldwijd naar hun mening over zowel traditionele als digitale banken, en stelt op basis daarvan een lijst samen, met per land een uitgesplitste ranking.

De Nederlandse banken die het op de lijst van 500 het beste doen zijn:

1. Triodos

2. ASN Bank

3. Regiobank

4. Rabobank

5. SNS

Het zakenblad publiceert hierbij geen juryrapport of waarderingscijfer, zelfs niet de wereldwijde ranking. Het stelt alleen de vijf topbanken van Nederland vast in bovenstaande rangorde. Andere Nederlandse financiële instellingen worden niet genoemd.

N26 wereldwijd de beste bank

Wel kiest de redactie van het blad de wereldwijd best presterende bank. Dat is N26, een nog jonge Duitse digitale bank die ook in Nederland actief is en hier zo'n 200.000 rekeninghouders heeft.

Digitale banken winnen wereldwijd duidelijk terrein, merkt Forbes-analist Antoine Gara op in zijn onderzoeksverslag. In sommige landen eindigen ze al op de eerste plaats.

Zo staat onlinebank Neon op 1 in Zwitserland en wordt in het Verenigd Koninkrijk de top vier volledig bezet door zogenaamde challengerbanks, met First Direct als koploper.

Alle banken zijn beoordeeld op algemene tevredenheid van en aanbeveling door klanten, betrouwbaarheid, tarieven, digitale dienstverlening en financieel advies. Klanten in 28 landen werden hiervoor ondervraagd door marketingbureau Statista.

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 22 april 2021; Bron: Forbes)

Lees ook:

SNS wint onderzoek naar beste klantenservice

Wat kun je allemaal met een rekening van N26?