Bunq biedt rente op alle rekeningen

Onlinebank Bunq biedt vanaf vandaag rente op zijn betaalrekeningen. Die is bij introductie de hoogste van alle Nederlandse banken. De rentevergoeding geldt op alle rekeningen en zowel voor particulieren als voor ondernemers.

Heb of open je een van de betaalpakketten van Bunq, bijvoorbeeld Bunq Premium voor particulieren of Bunq Business voor ondernemers en verenigingen, dan krijg je vanaf vandaag een vergoeding van 0,27 procent over je saldo tot 10.000 euro.

Omdat je bij Bunq zonder meerkosten tot maximaal 25 rekeningen met apart IBAN-nummer mag openen, moet je het saldo van alle accounts bij elkaar optellen.

Hoogste rente

De rente van Bunq is op dit moment de hoogste van alle Nederlandse banken. Deze ligt 0,02 procent boven die van Moneyou, de belangrijkste Nederlandse concurrent van Bunq.

Beide banken richten zich vooral op jongeren die een vlotte en makkelijke betaalrekening zoeken voor op hun mobiele telefoon.

De rekening van Moneyou, Moneyou Go, is gratis. Maar je hebt er wel een betaalrekening van een andere bank bij nodig.

Bij Bunq is dat niet het geval. Je betaalt maandelijks 7,99 euro. Daar krijg je dan 25 rekeningen en drie verschillende betaalpasjes voor.

Aangeven waar je spaargeld voor wordt benut

Een aardig nieuwtje dat Bunq tegelijk lanceert, is dat je kunt aangeven waar je spaargeld in geïnvesteerd moet worden. Dit kan bij geen enkele andere bank.

Je moet hier wel wat financiële kennis voor hebben. Want de keuze gaat tussen bijvoorbeeld 'groene leningen' en 'staatsobligaties'.

Rente bij andere banken

Andere Nederlandse banken met rente op de betaalrekening zijn SNS (nu 0,10%), ASN Bank (0,08%) en Knab (0,03%).

De grote banken ING, Rabobank en ABN Amro geven je geen vergoeding. Een spaarrekening bij deze banken levert je op dit moment 0,03% op.

Geen onderscheid meer met spaarrekening

Bij mobiele banken zoals Bunq, vaak challengerbanks genoemd omdat ze de grote banken uitdagen met nieuwe technologie, verdwijnt het traditionele onderscheid tussen een betaalrekening en spaarrekening.

Bekijk hier een overzicht van mobiele betaalrekeningen.

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 27 februari 2019)


Lees ook: Wat kun je allemaal met Bunq Premium?