Bunq krijgt er miljoenen klanten bij na overname populaire app

Ton Hermans

19/05/2022

Bunq krijgt er in één klap mogelijk meer dan 5 miljoen klanten bij. De onlinebank heeft het Belgische fintechbedrijf Tricount overgenomen. Daarmee zou Bunq de op één na grootste neobank binnen de EU worden.

Tricount maakt een populaire gratis app waarmee je gezamenlijke uitgaven kunt beheren en delen. Bijvoorbeeld samen met je partner, je familie, je collega's of binnen een groep vrienden.  

De app telt volgens zijn Belgische maker 5,4 miljoen geregistreerde gebruikers. Die zitten voornamelijk in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. Hoeveel gebruikers Bunq zelf heeft, is niet bekend. De bank doet daar geen uitspraken over. Maar vorig jaar werd bekend dat de bank meer dan 1 miljard euro beheert.

De deal met Tricount moet nog worden goedgekeurd.

Elke maand kans op Bunq-jackpot

Tegelijk met het nieuws van deze overname maakt Bunq een opmerkelijke actie bekend. Bunq-klanten in Nederland, Duitsland en Frankrijk gaan elke maand drie keer kans maken om tienduizend euro te winnen.

Het enige wat Bunq-klanten moeten doen om voor deze 'jackpot' in aanmerking te komen is simpelweg de Bunq-app gebruiken. De kans op de prijs stijgt voor wie daarnaast zijn pasje gebruikt, geld op de rekening stort of vrienden uitnodigt om de app ook te gebruiken.

Hoelang deze actie duurt, is niet gezegd.

Eerste hypotheken

Tot slot maakt de bank deze week bekend te gaan beginnen met verstrekken van hypotheken. Bunq is een van de eerste neobanken die dit doet.

Bij Bunq kun je zowel een annuïtaire, lineaire als aflossingsvrije hypotheek afsluiten. De bank krijgt hierbij hulp van Tulp Hypotheken, maar het verstrekt ook zelf leningen aan huizenkopers, onder de naam Easy Mortgages.

 

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking; bron en foto: Bunq)

Lees ook:

Wat kun je allemaal met Bunq Easymoney?