Bunq onthult betaalpas die bomen plant

Ton Hermans

28/11/2019

Internetbank Bunq onthult een milieuvriendelijke betaalpas: de Green Card. Voor elke 100 euro die je uitgeeft met deze prepaidpas, plant Bunq vanaf vandaag een boom.

De kaart is van metaal in plaats van plastic, uit oogpunt van duurzaamheid. Hij kan worden gebruikt in combinatie met elke bankrekening. Je hoeft dus geen klant van Bunq te zijn om de kaart te kunnen bestellen.

De Green Card kost 99 euro per jaar. De eerste duizend exemplaren die worden aangevraagd zijn speciaal genummerd voor wie het initiatief wil steunen. Enkele uren na de lancering zijn deze limited exemplaren al uitverkocht.

Bunq Green Card is prepaid Mastercard

De Green Card is een prepaid creditcard. Je moet er dus eerst zelf geld op storten voor je hem kunt gebruiken. Dat laatste is mogelijk op elke plek waar je het Mastercardlogo ziet.

Geld storten kan vanaf je bestaande bankrekening. Tot aan 500 euro per maand is dat gratis, daarboven betaal je 0,5 procent.

Cash pinnen kan ook met de kaart. Ook dit is gratis, mits je dat niet vaker dan tien keer per maand doet. Extra geldopnames kosten 0,99 euro per keer.

Eden Reforestation

Voor het planten van de bomen werkt Bunq samen met Eden Reforestation Projects. Bunq en Eden beweren dat je elk jaar je volledige CO2-voetafdruk kunt compenseren als je maandelijks duizend euro uitgeeft met de Green Card. Dat doel is haalbaar binnen vijf jaar.

Elke keer dat je een boom hebt geplant, krijg je dat te zien in de Bunq-app. Heb je ook een volledige betaalrekening bij Bunq, dan maakt de neobank er telkens twee bomen van.

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 28 november 2019)

Lees ook: Bunq onthult nieuw pasje: Travel Card