ING schrapt wekelijkse bankafschriften

José Mast

28/02/2024

ING neemt per 1 maart 2024 een volgende stap in de digitalisering van betaaldiensten. Dagelijks of wekelijks een bankafschrift ontvangen is per die datum bij geen enkele betaalrekening meer mogelijk. ING zegt hiermee te willen bijdragen aan een duurzamere wereld. 

Tweewekelijkse afschriften kosten 1,75 euro per maand, maandelijks een afschrift ontvangen kost 1,25 euro per maand. Voor rekeninghouders van een Kinder- of Jongerenrekening en voor ontvangers van afschriften in braille zijn maandelijkse afschriften gratis. 

Ook rekeninghouders van een Basispakket, Betaalpakket of Royaalpakket kunnen nog een gratis maandelijks afschrift krijgen. Deze pakketten zijn sinds 2016 niet meer af te sluiten. 

Gratis overschrijvingskaarten en enveloppen 

ING schrapt per 1 maart ook de kosten voor overschrijvingskaarten voor rekeninghouders van een Basispakket of Betaalpakket. Deze kosten waren 6,25 euro per boekje van 20 stuks. Bij een Royaalpakket waren overschrijvingskaarten al gratis. 

Ook de portvrije en geadresseerde enveloppen worden gratis voor houders van deze drie pakketten. De kosten voor enveloppen waren 5 euro per 20 stuks. 

Wie als nieuwe klant bij ING op papier wil bankieren, kan bij het Oranjepakket papieren overschrijvingskaarten en enveloppen aanvragen voor respectievelijk 12,50 en 15 euro per 20 stuks. 

(Redactie Bankenvergelijking, 28 februari 2024; Foto: Shutterstock

Lees ook:

» Bij welke bank krijg je nog papier - en wat kost het? 

» Kan ik nog bankieren zonder app?
» Bij welke bank kan ik contant geld storten?
» Wanneer verdwijnt de acceptgiro - en wat komt ervoor in de plaats?