Knab en Aegon Bank samen verder als één bank

Knab en Aegon Bank worden samengevoegd door hun moederbedrijf, verzekeraar Aegon. Ze gaan onder één hoedje verder als Knab.

Zeven jaar na de oprichting groeit het aantal klanten van Knab nog steeds stevig, afgelopen jaar met 38% naar nu bijna 250.000.

Maar blijkbaar niet hard genoeg volgens de top van Aegon, de eigenaar van de onlinebank. Met de fusie zal Knab in één klap meer dan verdubbelen in omvang.

Populair bij zzp'ers

Knab werd in 2014 opgericht als onlinemerk van Aegon, naast de bestaande Aegon Bank. Al vanaf de start is Knab een van de populairste banken op Bankenvergelijking.

Via deze vergelijkingssite kun je zelf makkelijk online een bankrekening openen, zonder dat je ervoor naar een kantoor hoeft. 

Knab is een logische keus voor wie online een rekening wil openen. Knab heeft geen kantoren: het is een puur digitale dienstverlener met een online klantenservice en veel informatie op de website.

De bank heeft onder meer een 'bieb' met dagelijkse artikelen over praktische geldzaken. Diverse slimme tools helpen je met bankieren. En je kunt elke dag terecht tot 22.00 uur via chat en telefoon.

De bank is hierdoor vooral geliefd bij zzp'ers.

Duidelijkheid voorop

Bijzonder aan Knab is dat je al je bankzaken regelt voor één maandbedrag van 5 euro per maand, zowel particulier als zakelijk. Dat vinden veel mensen duidelijker dan de moeilijke en vage kostenstructuur van de traditionele banken.

Je kunt je pakket ook naar eigen inzicht uitbreiden zonder dat het extra geld kost. Dus als je een extra rekening of pasje wilt, blijf je nog steeds 5 euro betalen.

Aegon Bank kent deze innovatie een stuk minder. Bij de bank kun je sparen, beleggen, verzekeren, een hypotheek afsluiten en je pensioen regelen, maar online een betaalrekening openen gaat niet.

Met het oog op de toekomst is het daarom logisch dat de verzekeraar de grote broer onderbrengt bij de kleine broer in plaats van andersom. Beide banken zullen werken op één IT-systeem, dat van Knab.

Wat verandert er voor klanten van Knab?

Met Aegon Bank erbij heeft Knab plots zo'n 650.000 klanten. Medewerkers van Aegon Bank verhuizen van Den Haag naar het pand van Knab in Amsterdam. De naam Aegon Bank zal verdwijnen.

Voor bestaande klanten van Knab verandert er weinig of niets. De bank stopt alleen met sommige onrendabele extra producten, zoals bemiddelen in crowdfunding.

Het nieuwe Knab begint per 1 oktober en zal worden geleid door een verse directeur, Nadine Klokke. Zij komt over van ING.

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 28 augustus 2019)

Lees hier onze reviews van Knab Plus (particuliere bankrekening), Knab Samen (gezamenijke rekening) en Knab Zakelijk (zakelijke rekening).