Knab gaat ook hypotheekadvies geven

Knab breidt zijn dienstverlening gestaag uit. De jonge bank start vandaag met online hypotheekadvies.

In tegensteling tot andere Nederlandse banken biedt Knab geen eigen hypotheekproducten aan. Het wil zijn klanten laten kiezen uit zo veel mogelijk bestaande hypotheekverstrekkers. Dat zijn er aan het begin in totaal 28.

Je kunt bijvoorbeeld berekenen of het bij het aflopen van de rentevaste periode van je huidige hypotheek zinvol is om over te stappen naar een andere bank. Maar ook starters kunnen advies krijgen.

Voor een compleet adviesrapport betaal je 1.300 euro aan Knab. Daarvoor krijg je telefonisch contact met een adviseur nadat je online vragen hebt ingevuld en documenten hebt geüpload. De adviseur regelt de aanvraag van de hypotheek.

Net als bij de lancering van Knab Crowdfunding vier maanden geleden werkt de bank ook nu weer samen met een gespecialiseerde partner. Het advies wordt verzorgd door de website eyeopen.nl. Eyeopen is deels in handen van Aegon, de eigenaar van Knab.

Knab Lab

Knab Hypotheken is drie maanden lang uitgeprobeerd in het Knab Lab. Dat is een testomgeving waarin de bank nieuwe producten en diensten ontwikkelt op basis van feedback van klanten. Ook een proef met keuze uit boekhoudpakketten voor zakelijke klanten is zojuist afgerond.

Knab werd in 2012 opgericht en heeft intussen meer dan 100.000 klanten. Het is een onlinebank, je kunt niet in een kantoor terecht. Wel is de bank dagelijks bereikbaar van 8.00 tot 22.00 uur, zowel telefonisch als online.

(door Ton Hermans, 13 september 2016)

Bekijk hier ons actuele overzicht van hypotheekaanbieders met de laagste rente.