Ook klanten ABN Amro, Rabo en Bunq krijgen Apple Pay

De meeste Nederlanders met een iPhone kunnen binnenkort betalen met Apple Pay. Na ING gaan nog zes banken de betaaldienst aanbieden aan hun klanten, zo melden de banken vandaag zelf op sociale media.

Via Apple Pay kun je een betaling doen met je iPhone, zowel op internet als in winkels (contactloos). Je moet er een iPhone SE, iPhone 6 of hoger voor hebben, of een Apple Watch.

Apple Pay koppel je zelf aan je betaalpas of creditcard. De betaaldienst is te vinden in de mobiele app van de bankrekening.

Vanaf vandaag bij vier internetbanken

Apple Pay is de afgelopen jaren in veel Europese landen gelanceerd. Na behoorlijke vertraging is dit jaar eindelijk ook Nederland aan de beurt.

ING had deze zomer de primeur en introduceerde de dienst als eerste bank. Binnenkort volgen ook ABN Amro en Rabobank, maar een exacte datum is nog niet bekend.

De onlinebanken Bunq, Revolut, N26 en Monese lanceren de dienst vandaag al.

Bij Bunq was betalen met Apple Pay eind vorig jaar al mogelijk, maar toen kon dat alleen stiekem via een achterpoortje (door de regio-instelling op je telefoon te wijzigen). Vanaf vandaag mag het officieel van Apple.

Het is nog niet duidelijk of ook de overige banken zullen volgen, zoals de Volksbank (SNS, ASN en Regiobank), Knab en Triodos.

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 3 september 2019)

Lees ook op onze zustersite Creditcardvergelijking:

Hoe betaal ik met de creditcard op de Apple Watch?