Revolut biedt nu ook spaarrekeningen aan

Ton Hermans

14/05/2024

Bij digitale bank Revolut kun je voortaan ook een volwaardige spaarrekening openen. De Brits/Litouwse bank begint met een spaarrente van 2 procent voor klanten met een gratis betaalrekening. Heb je een premiumaccount of een ander uitgebreid pakket waarvoor je maandelijks betaalt, dan is de rente hoger. 

Een spaarrekening openen kon dusverre niet bij Revolut, zoals dat wel al lange tijd kan bij Bunq en Openbank, twee grote concurrenten van Revolut. Het is bij Revolut wel mogelijk om spaarpotjes aan te maken. Maar over het spaargeld in die potjes krijg je geen rente. 

Dat is wel het geval als je nu de aparte spaarrekening Revolut Dagelijks Sparen opent. Dit is een gratis spaarrekening waarbij je het saldo altijd vrij kunt opnemen. Er geldt ook geen minimuminleg.  

Je moet wel al klant zijn bij Revolut (of willen worden) en op zijn minst de gratis Revolut Betaalrekening Standaard hebben (of openen). De spaarrente is dan 2 procent op jaarbasis. Deze rente is variabel, dus zij kan altijd wijzigen.  

Revolut begint met relatief hoge spaarrente

De rente waar Revolut mee begint, ligt hoger dan de spaarrente die je krijgt op een gewone spaarrekening bij een grote bank. Van de drie grote banken heeft Rabobank op dit moment het hoogste percentage voor vrij sparen: 1,7 procent. 

Heb je het Premium-pakket van Revolut, waarvoor je maandelijks 9,99 euro betaalt, dan ontvang je 2,5 procent op jaarbasis. Welke features Revolut Premium heeft, lees je in onze review

Deze rente voor Premium-klanten ligt redelijk in lijn met het huidige renteaanbod van Bunq (nu 2,46 procent) en Openbank (nu 2,65 procent).  

De duurste Revolut-pakketten Metal en Ultra van respectievelijk 18,99 en 50 euro per maand leveren je zelfs 3 en 3,5 procent op. Die laatste hoort bij de allerhoogste variabele spaarrentes van dit moment. De beste spaarrentes van vrij opneembare spaarrekeningen vind je in dit spaaroverzicht.  

Dagelijks bijschrijving van spaarrente

Interessant aan de spaarrekening van Revolut is dat de rente dagelijks wordt bijgeschreven. Zo kun je de groei van je spaarsaldo continu volgen.  

Alle rentepercentages zijn zoals gezegd variabel. Revolut biedt nog geen deposito's aan waarmee je een vast rentepercentage krijgt voor een bepaalde looptijd. 

(Redactie Bankenvergelijking, 14 mei 2024; Bron: Revolut, Foto: Revolut

Overzicht van de beste spaarrekeningen - met reviews

Open hier een gratis betaalrekening van Revolut.

Lees ook:

Wat voor een bank is Revolut?

Wat kun je allemaal met een betaalrekening van Revolut?