Van Lanschot neemt private banking Staalbankiers over

Staalbankiers draagt zijn activiteiten in private banking helemaal over aan concurrent Van Lanschot. Beide banken hebben de overname gisteren bekendgemaakt.

Private banking is vermogensbeheer voor welgestelden. Bezit je heel veel geld, dan kun je dat laten beheren door een gespecialiseerde bank. Je krijgt dan een privébankier toegewezen die een financieel plan met je maakt en zorgt voor jaarlijks rendement door sparen en beleggen.

Bij Staalbankiers kon je terecht met een vermogen vanaf 500.000 euro. De bank bestaat dit jaar precies 100 jaar. Het bedrijf beheert 1,7 miljard euro aan vermogen en 280 miljoen euro aan spaargeld.

Staalbankiers was enige tijd in handen van Achmea. Maar dat heeft zijn aandeel nu verkocht aan Van Lanschot, de oudste private bank van Nederland en de belangrijkste concurrent van Staalbankiers. Meer over Van Lanschot vind je hier op bankenvergelijking.nl.

De overname wordt naar verwachting eind dit jaar volledig afgerond. Staalbankiers blijft wel nog hypotheken aanbieden, deze activiteit is niet overgenomen. Staalbankiers heeft kantoren in Den Haag, Oosterbeek en Zwolle.

Bekijk hier een overzicht van alle private banks in Nederland.

(door Ton Hermans, 10 augustus 2016)

Lees ook onze reviews van Staalbankiers en Van Lanschot.