José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

De gezamenlijke rekening van ABN Amro is gelijk aan Basispakket Betalen, maar dan met twee betaalpassen. Voor deze complete gezamenlijke bankrekening betaal je in totaal 40,20 euro per jaar.

Toegang tot internetbankieren en een app voor mobiel bankieren zijn inbegrepen. Budgetteren gaat heel makkelijk met de gratis app Grip van ABN Amro.

Je ontvangt geen rente op de betaalrekening, maar je kunt er gratis een spaarrekening bij openen. Wil je ook kunnen rood staan, dan moet je dit apart aanvragen.

Tegen betaling van 20,40 euro per jaar ontvang je ook een creditcard. Extra rekeningen en betaalpassen kun je ook tegen betaling aanvragen.

Bijzondere aspecten

  • Relatief betaalbare gezamenlijke rekening
  • Tweede bankpas inbegrepen
  • Handige apps voor mobiel bankieren en budgetteren
  • Creditcard mogelijk tegen meerprijs

- Waardering klantenservice: 7,8

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 juli 2021)


Jaarlijkse kosten rekening€ 40,20
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening€ 16,80
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard€ 20,40
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan9,90 %
Pinbetaling buiten eurogebied€ 0,15
Wisselkoersopslag1,20 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieNederlandse
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Open hier een ABN Amro Gezamenlijke rekening


Wat moet ik verder weten?

Zijn jullie nog geen klant bij ABN Amro, dan moeten jullie je persoonlijk identificeren.

Als je allebei een Nederlands identiteitsbewijs of internationaal paspoort hebt, kan hiervoor zo nodig iemand op afspraak bij je thuis komen. Heeft een van beiden een Amerikaans paspoort? Dan moet je even naar een bankfiliaal.

Als klant van ABN Amro kun je voor 1,50 euro per maand de Stand-By Service afsluiten. Hiermee kun je met één telefoontje al je pasjes laten blokkeren. En in noodgevallen kun je overal ter wereld maximaal 1.000 euro noodgeld van je eigen bankrekening krijgen.