Bankrekening bij ING wordt 6 euro duurder

Ton Hermans

29/11/2023

Voor de populairste betaalrekening van Nederland, het Oranjepakket van ING, betaal je vanaf maart 2024 zes euro meer per jaar. Dit is een prijsverhoging van bijna 16 procent. 

De standaardprijs van het pakket komt daarmee op 43,80 euro per jaar. Heb je als ING-klant een pakketkorting omdat je niet vaak contant geld opneemt, dan betaal je voortaan 38,40 per jaar – ook dat is 6 euro meer dan nu. 

ING duurder dan ABN Amro en Rabobank

Met deze tariefverhoging blijft ING duurder dan ABN Amro, dat zijn prijs van een normale betaalrekening ook aanpast. Voor het basispakket van ABN Amro betaal je vanaf 1 januari 2024 39 euro per jaar, 4,80 euro minder dan voor het standaardpakket van ING. 

Het Rabo Directpakket, de basisrekening van Rabobank, blijft vooralsnog de goedkoopste betaalrekening van de drie grote banken. Deze kost momenteel 35,40 euro per jaar. Rabobank voerde op 1 april zijn laatste tariefwijziging door. Mogelijk gaat ook deze prijs in 2024 omhoog. 

Voor een actuele prijsvergelijking van alle Nederlandse bankpakketten, zie ons overzicht of lees dit artikel met rekenvoorbeelden.

Andere wijzigingen 

ING voert in maart ook prijsverhogingen door voor zijn oudere, duurdere betaalpakketten. Deze kun je als nieuwe klant niet meer openen, maar bestaande klanten kunnen deze nog altijd blijven gebruiken. Zowel voor het Basispakket, het Betaalpakket als het Royaalpakket rekent ING ook 50 cent maand meer, oftewel 6 euro per jaar. 

Verder kondigt ING aan te stoppen met versturen van dagelijkse en wekelijkse papieren rekeningafschriften. Wie deze nu ontvangt, krijgt voortaan automatisch een tweewekelijks afschrift. Dit gaat 1,75 euro per maand kosten. 

(Redactie Bankenvergelijking, 29 november 2023; Bron: ING, Foto: Shutterstock

Lees ook:

Ook ABN Amro verhoogt prijs van een bankrekening... opnieuw (januari 2024)

SNS verhoogt prijzen van betaalrekeningen (november 2023)

Klanten ASN Bank gaan meer betalen voor een bankrekening (november 2023) 

Alle Rabo-betaalpakketten duurder vanaf april 2023 

 

Wat kost een Nederlandse bankrekening in 2023? 

Bankrekening in vier jaar tijd verdubbeld in prijs 

Groeiende onvrede over de kosten van een betaalrekening