SNS verhoogt prijzen van betaalrekeningen

Ton Hermans

05/09/2023

Betaalrekeningen en –pakketten van SNS worden op 1 november 2023 weer een beetje duurder. 

Heb je een basisrekening bij SNS, dan betaal je daar vanaf die datum 2,95 euro per maand voor. Nu is dat nog maandelijks 2,55 euro.  

Over een heel jaar gezien kost deze rekening dan 35,40 euro – in plaats van de huidige 30,60 euro. Dit is een prijsstijging van 15,7 procent. 

Met SNS Basis (review) heb je één betaalrekening, een bankpasje en de mogelijkheid om meerdere gratis spaarrekeningen te openen.

Heb je het uitgebreidere pakket SNS Compleet (review), dan gaat je dat 3,95 euro per maand kosten in plaats van 3,40 euro nu, oftewel jaarlijks 47,40 euro in plaats van 40,80 euro. Dit is een prijsstijging van 16,2 procent. 

Bij SNS Compleet is onder meer een tweede betaalpasje inbegrepen, je mag er drie dagen kosteloos mee rood staan en aankopen die je doet met de betaalpas zijn dertig dagen verzekerd. Ook hier kun je gratis meerdere SNS-spaarrekeningen bij openen. 

Heb je alleen een spaarrekening bij SNS, dan kost je dat voortaan ook 2,95 euro per maand, de prijs van SNS Basis. Gratis sparen met een tegenrekening van een andere bank is bij SNS sinds 2022 niet meer mogelijk. 

Basispakket van SNS nu even duur als bij ABN Amro en Rabobank 

Met de nieuwe tarieven ligt de prijs van een basisbetaalrekening bij SNS vanaf 1 november op precies hetzelfde niveau als bij ABN Amro en Rabobank. Beide grote banken rekenen op dit moment ook 35,40 euro per jaar. Bij ING betaal je momenteel 37,80 per jaar voor een standaardpakket. 

De tarieven van de andere banken kunnen echter ook op enig moment weer worden verhoogd. Dit gebeurt bij de grote banken gemiddeld een keer per jaar of, als je geluk hebt, een keer per twee jaar. De laatste prijsverlaging dateert van 2016. 

Bekijk hier onze vergelijking van alle belangrijke Nederlandse betaalrekeningen. Wat deze in de praktijk kunnen kosten ontdek je in dit artikel, waarin drie simpele voorbeeldberekeningen staan.

(Redactie Bankenvergelijking, 5 september 2023; Foto: Shutterstock

 

Lees ook: