Bunq wijzigt de namen van zijn betaalpakketten

Ton Hermans

16/05/2024

In een steeds sneller veranderende wereld past Bunq ook steeds sneller zijn betaalpakketten aan. Deze week voert de neobank weer enkele wijzigingen door, waaronder nieuwe productnamen.

Het goedkoopste pakket van Bunq, waarbij je maximaal één IBAN-rekening en standaard één betaalpasje krijgt, blijft gewoon Bunq Easy Bank heten. 

Het ecovriendelijke premiumpakket Bunq Easy Green, dat recht geeft op liefst 25 IBAN-betaalrekeningen en waarmee je een boom laat planten voor iedere 100 euro die je uitgeeft, gaat vanaf deze week echter door het leven als Bunq Easy Bank XL

Niet zo lang geleden heette dit pakket nog Premium Supergreen, daarna werd het Easy Green. 

Het tussenpakket Bunq Easy Money, dat ook 25 rekeningen en standaard onder meer drie betaalpasjes biedt, heet voortaan Bunq Easy Bank Pro

Op deze manier heeft de populaire digitale bank meer lijn gebracht in de benaming van zijn belangrijkste producten: Easy BankEasy Bank ProEasy Bank XL

Hiervoor betaal je respectievelijk 3,99 euro, 9,99 euro en 18,99 euro per maand. Wil je weten wat je daar allemaal voor krijgt, lees dan onze uitgebreide reviews.

Andere bankrekening toevoegen

Tegelijk onthult de neobank ook weer enkele nieuwe features van zijn betaalapp. Het belangrijkste nieuwtje is dat je voortaan een ‘externe’ betaalrekening van een andere bank kunt integreren.  

Heb je bijvoorbeeld ook een bankrekening bij ABN Amro, dan kun je Bunq toestaan om betaalgegevens daarvan te verwerken in de financiële overzichten die de neobank voor je maakt. Dit gebeurt alleen als je daarom vraagt en toestemming voor geeft. 

Voor de pakketten Easy Bank en Easy Bank Pro geldt dat je 1.000 euro moet uitgeven, wil je een nieuwe boom laten planten, in plaats van de bovengenoemde 100 euro bij Easy Bank XL. 

Verder biedt Bunq vanaf nu diverse reisverzekeringen aan. 

Onveranderd gebleven is de naam van de spaarrekening Bunq Easy Savings, een van de populairdere producten van het afgelopen jaar op Bankenvergelijking.nl. 

(Redactie Bankenvergelijking, 16 mei 2024; Bron: Bunq, Foto: Bunq


Lees ook:

Wat voor een bank is Bunq?


Review Bunq Easy Bank

Review Bunq Easy Bank Pro

Review Bunq Easy Bank XL

Review Bunq Easy Savings