Degiro opnieuw beste broker van Nederland

Online beleggingsplatform Degiro heeft voor de derde keer op rij beslag gelegd op de Gouden Stier, de jaarlijkse award voor beleggingsinstellingen.

Degiro laat hiermee ING, Binck, Lynx en Tradersonly achter zich. Volgens de jury heeft Degiro grote voordelen zoals zeer lage handelstarieven, lage valutakosten en gratis realtimekoersen.

Degiro staat bekend als een goedkope broker. Het biedt actieve beleggers de kans om zelf te handelen op ruim 60 beurzen wereldwijd. Niet alleen in Europa en Noord-Amerika zoals bij de meeste brokers, maar bijvoorbeeld ook in Japan en Australië.

Goedkoop wil zeggen dat de transactiekosten die je moet betalen als je effecten koopt of verkoopt veel lager zijn dan bij andere aanbieders van online handelsplatformen.

Koop je bij Degiro vandaag bijvoorbeeld voor duizend euro aandelen, dan kost de order jou 2,20 euro. Bij grote concurrent Binck is dat een tientje. De benodigde beleggingsrekening die je opent bij Degiro is net als bij Binck gratis.

Meer dan 200.000 beleggers

Degiro is ontstaan uit Binck, dat jarenlang marktleider was in Nederland. Vijf oud-medewerkers van Binckbank hebben Degiro in 2013 opgericht. Na vier jaar is hun bedrijf gegroeid naar 150 medewerkers en ruim 200.000 klanten. Voor 2017 staat de teller al op meer dan 10 miljoen transacties.

De populaire broker wil ook meer nieuwe producten lanceren. Sinds kort kun je al zelf beleggen voor je pensioen.

Een gewone effectenrekening openen bij Degiro is mogelijk via Bankenvergelijking. Lees hier onze review.

Beleggen is weer hot

Mede dankzij een populaire partij als Degiro, maar vooral ook door de aanhoudend lage spaarrente, lijkt beleggen weer bijna net zo populair te worden als in de jaren negentig. Dat blijkt uit nieuwe onderzoekscijfers.

Het aantal Nederlandse huishoudens dat belegt is het afgelopen jaar met 14% gegroeid naar bijna 1,4 miljoen. Lees verder over dit onderzoek.

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 10 november 2017)