Wat is de voordeligste bankrekening?

De Nederlandse banken passen in april tegelijk hun betaalpakketten grondig aan. Veel consumenten zullen goedkoper uit zijn. Maar geldt dat ook voor jou? Zit je nog bij de juiste bank?

ABN Amro lanceert op 1 april drie nieuwe betaalpakketten. Alle klanten die nu bankieren met het Privé Pakket moeten een van deze nieuwe pakketten kiezen. De prijzen zijn helemaal anders dan die van het Privé Pakket.

ING doet het andersom. In plaats van drie bestaande betaalpakketten komt er op 4 april het nieuwe ING Kiesvrij. Dat is een rekening die je zelf kunt samenstellen. Voor alle ING-producten gelden nieuwe tarieven.

Ook de Rabobank past de prijzen en samenstelling van zijn belangrijkste pakketten aan. Bij alle overige banken verandert niets.

Bekijk wat het kost vanaf 1 april

Of je voordeel haalt uit alle veranderingen, hangt vooral af van de samenstelling van je pakket. Ben je de enige rekeninghouder of heb je twee betaalpasjes nodig? Wil je een creditcard van de bank of niet? Ontvang je nog graag rekeningafschriften per post?

In elke opzet is weer een andere bankrekening het voordeligst, zo blijkt uit onze berekeningen. Bekijk hier wat de populairste internetbankrekeningen vanaf april kosten, in vier voorbeeldsituaties.

(door Ton Hermans, 25 maart 2016)

Blog: vergelijking kosten populaire betaalpakketten

Lees ook: Half miljoen klanten van grote banken wil overstappen