Bunq lanceert gezamenlijke rekening Bunq +1

José Mast

24/04/2020

Als je bankiert bij Bunq, kun je voortaan makkelijk een rekening delen met een partner, een kind of een medewerker van je eigen zaak. Het heet +1 en het is met één tik in de app te regelen. Deze nieuwe mogelijkheid komt in de plaats van Bunq Joint, dat eerder dit jaar van de markt werd gehaald.

Als je iemand uitnodigt als +1, krijgt die een eigen pas. Je mag zelf kiezen of dat een Maestrokaart, Mastercard of Travelcard wordt. De extra kosten van 2,99 euro per maand worden in rekening gebracht bij de eerste rekeninghouder.

26ste bankrekening

Alle rekeninghouders met Bunq Premium, Bunq Business of Bunq Supergreen kunnen +1 gebruiken. Zij hebben al de beschikking over 25 bankrekeningen. Als ze kiezen voor +1, krijgen ze er nog eentje bij. Dat is de rekening die ze kunnen delen met een partner, kind of medewerker.

Deze gezamenlijke rekening is te delen met zoveel mensen als je wilt. Elk van hen krijgt een eigen pasje en voor elk van hen betaal je 2,99 per maand. Daarvoor kunnen ze ook één keer per maand gratis geld halen. Extra pinbeurten kosten 99 cent per keer.

Als rekeninghouder kun je alles zien wat de +1 met de rekening doet en andersom. Je niet-gedeelde rekeningen blijven volledig privé. Alle mensen met wie je een gezamenlijke rekening deelt, zijn juridisch mede-eigenaar van het saldo.

Minder flexibel

In vergelijking met het oude Bunq Joint heeft Bunq +1 minder mogelijkheden. Zo kun je maar één subaccount delen in plaats van alle 25.

Heb je bijvoorbeeld een subaccount voor autokosten en één voor boodschappen en wil je ze allebei delen? Met Bunq Joint was dat geen probleem. Maar met Bunq +1 moet je kiezen voor autokosten óf boodschappen.

Als twee partners allebei Bunq Premium hebben, kunnen ze wel zelf kiezen hoeveel rekeningen ze met elkaar delen. Daarvoor betalen ze dan wel allebei 7,99 per maand.

(door José Mast, Bankenvergelijking, 23 april 2020)

Lees ook:

» Review Bunq Premium

» Bunq onthult betaalpas die bomen plant

» Ook klanten ABN Amro, Rabo en Bunq krijgen Apple Pay

» Bunq lanceert nieuw pasje: Travelcard

» Waarom jongeren liever een onlinebank willen