De vijf beste gezamenlijke rekeningen van dit moment

Ton Hermans

26/04/2023

Een gezamenlijke rekening is zinvol als je bepaalde uitgaven wilt delen met je partner. Denk aan de woonlasten of de boodschappen. Maar je hoeft geen partners te zijn, ook vrienden of familieleden kunnen een gezamenlijke rekening openen. Hieronder tonen we je de vijf beste gezamenlijke rekeningen die je online kunt openen

Zoek je een gezamenlijke rekening, dan ben je aangewezen op een van de grote banken. Bij de meeste neobanken is het namelijk niet mogelijk om een rekening op naam van meer dan één persoon te openen. Bij Knab, ook een volledig digitale bank, kan dit echter wel.  

Rabobank heeft geen speciaal benoemde gezamenlijke rekening, maar elk betaalpakket (Direct, Basis, Totaal) kan ook als en/of-rekening worden geopend. Dit geldt ook voor de betaalrekening van ASN Bank. 

Wat zit er in een gezamenlijke rekening? 

Bij alle onderstaande bankpakketten krijg je standaard één betaalrekening, minimaal één betaalpasje, internetbankieren en een app voor mobiel bankieren. Voor het tweede betaalpasje – voor je partner - moet je bij sommige pakketten bijbetalen, bij andere niet. De prijs die we vermelden is voor één rekening met twee betaalpasjes. 

Het is vrijwel altijd mogelijk om de rekening verder uit te breiden. Bijvoorbeeld met een creditcard voor een of beide partners of een extra betaalrekening. Houd wel rekening met meerkosten bij elke uitbreiding. 

Hier zijn de vijf beste gezamenlijke rekeningen van dit moment, in prijs van laag naar hoog. 

1. SNS Gezamenlijk Basis / SNS Gezamenlijk Compleet 

Prijs per jaar: €39,60 / €40,80 

Net als bij zijn individuele particuliere betaalrekening heeft SNS een standaard- en een uitgebreidere variant (Basis en Compleet). Compleet bevat enkele extra's, onder meer een aankoopverzekering van 30 dagen. Ook mag je met Compleet drie dagen kosteloos rood staan. Op dit moment de beste keus voor een gezamenlijke rekening, wat ons betreft. 

Lees meer in onze review 

 

2. ASN Bankrekening 

Prijs per jaar: €48,00 

De ASN Bankrekening is een prima alternatief voor de betaalrekeningen van de bekende grote banken. Je levert hiermee ook nog eens bijdrage aan een betere wereld. Een deel van de winst die de bank maakt, gaat naar organisaties die zich inzetten voor mens en milieu. 

Lees meer in onze review 

 

3. ING En/of Betaalrekening 

Prijs per jaar: €51,00 

Het bekende Oranjepakket van ING kun je ook als gezamenlijke rekening openen, met standaard twee pasjes. En ook van internet- en mobielbankieren kun je beiden gebruikmaken. Voor wie zelden contant geld opneemt, kan deze rekening met korting op de pakketprijs worden geopend. 

Lees meer in onze review 

 

4. ABN Amro Gezamenlijke rekening 

Prijs per jaar: €52,20 

Een prima betaalbare gezamenlijke rekening met alle basisingrediënten. Als je rood wil kunnen staan, moet je dat echter apart aanvragen. ABN Amro heeft ook een handige app voor jullie budgetbeheer. 

Lees meer in onze review 

 

5. Knab Samen 

Prijs per jaar: €84,00 

De rekening van Knab lijkt op het eerste oog een dure optie, maar is dat niet als je wil uitbreiden. De pakketprijs (7 euro per maand) is all-in: beide partners kunnen een creditcard krijgen of extra betaal- en spaarrekeningen openen zonder dat ze hiervoor meerkosten betalen. 

Lees meer in onze review 


(Redactie Bankenvergelijking, 26 april 2023; Foto: Shutterstock


Lees ook: 

» Meer gezamenlijke rekeningen (vergelijkend overzicht) 

» Kun je een rekening openen op naam van drie of meer personen? 

» Word je gelukkiger met een gezamenlijke rekening? 

» Welke risico's kleven er aan een gezamenlijke rekening? 

» Waarom een tweede bankrekening meer dan zinvol is