José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Revolut Joint is een gezamenlijke rekening die je kunt openen met iemand die je vertrouwt. Hiervoor heb je allebei een persoonlijk, individueel Revolut-account nodig. Je bent samen eigenaar van het saldo.

Je krijgt bij de gezamenlijke rekening allebei een eigen betaalpas tegen betaling van bezorgkosten. Hiermee kun je betalen in binnen- en buitenland en in webwinkels.

Je kunt Revolut Joint openen met ieder persoonlijk Revolut-account, bijvoorbeeld met Revolut Standaard (gratis) of Revolut Premium.

Wat kost het?

Het openen van Revolut Joint is gratis, maar er zijn wel kosten verbonden aan geld opnemen en geld wisselen. Je persoonlijke account bepaalt met welke kosten en limieten je te maken krijgt.

Voor geld opnemen betaal je met een Standaard-account bijvoorbeeld 2 procent met een minimum van 1 euro als je meer dan 200 euro per maand opneemt (of meer dan vijf keer per maand geld opneemt). Geldopnames van je Joint-account en je persoonlijke account worden bij elkaar opgeteld.

Het bijzondere van Revolut is dat je verschillende valuta's kunt aanhouden op de rekening. Geld wisselen is gratis tot een bepaalde limiet. Bij een Standaard-account ligt die limiet op 1.000 euro. Daarboven betaal je 1 procent.

Betalingen doen en ontvangen binnen de eurozone (SEPA) is gratis.

Bijzondere aspecten

  • Geschikt voor circa 30 muntsoorten
  • Weinig kosten
  • Geschikt voor automatische incasso
  • Rekeningen openen gaat snel
  • Nederlandse IBAN

- Waardering klantenservice: 7,0

- Score duurzaamheid: -

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 december 2023)


Jaarlijkse kosten rekening€ 0,-
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening- (kan niet)
Inclusief creditcard?Nee
Prijs optionele creditcard- (kan niet)
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan- (kan niet)
Pinbetaling in eurogebied€ 0,-
Wisselkoersopslag0,00 % (tot € 1.000, daarboven 1,0 %)*
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieLitouws
Leeftijd18

» Bezoek website


> Vraag hier Revolut Joint aan


Wat moet ik verder weten?

Revolut is een Britse bank met een vestiging in Litouwen voor klanten in de Europese Unie. De app en de informatie op internet zijn in het Engels. De klantenservice kan Engelstalig zijn.

Revolut is niet beoordeeld door de Eerlijke Bankwijzer. De waardering voor de klantenservice is een eigen test van Bankenvergelijking.

* Deze kosten gelden voor rekeninghouders van Revolut Standaard.


Lees ook onze review: Wat voor een bank is Revolut?


Lees ook dit artikel: Wat kun je allemaal met Revolut?