José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Revolut Premium is een mobiele bankrekening die overweg kan met veel verschillende valuta’s. Als extra’s krijg je er enkele verzekeringen en betaalpassen bij. De klantenservice is Engelstalig.

Gunstige wisselkoers

Net als de gratis betaalrekening Standaard van dezelfde uitgever, biedt Revolut Premium vooral voordelen voor mensen die veel in het buitenland zijn.

De wisselkoers voor gangbare valuta’s is gelijk aan de gunstige wisselkoers die banken onderling gebruiken. Bij Revolut Premium mag je hiervan onbeperkt gebruikmaken.

Wat kost het?

Overschrijvingen zijn in de eurozone zijn gratis. Ook kun je maandelijks één gratis overschrijving doen buiten de eurozone. Daarna kost dit voor de meeste valuta 0,3 procent per overschrijving (minimaal 30 cent en maximaal 5 euro).

Geld opnemen bij een geldautomaat is tot 400 euro per maand gratis. Daarboven kost het 2 procent van het bedrag dat je opneemt, met een minimum van 1 euro.

Revolut bezorgt over bijna heel de wereld gratis vervangende of extra betaalpassen. Je kunt kiezen tussen Mastercard of Visa en Maestro.

Ook kun je virtuele Visacards aanvragen, maximaal vijf. Voor extra veilige, eenmalige internetbetalingen kun je in de app ook tijdelijke virtuele kaarten aanvragen. Daarvan vervalt het nummer direct na de betaling.

Extra's: verzekeringen

Bij Revolut Premium krijg je standaard een verzekering voor wereldwijde medische en tandheelkundige behandeling in noodgevallen. Ook kun je compensatie claimen bij een vertraagde vlucht of vertraagde bagage.

Bijzondere aspecten

  • 31 valuta’s ontvangen met één rekening
  • Betalen met 150 valuta’s
  • Eenvoudig geld wisselen in veel verschillende cryptomunten
  • Bankpas met exclusief ontwerp
  • Twee kinderrekeningen inbegrepen

- Waardering klantenservice: 7,0

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 november 2021)


Jaarlijkse kosten rekening€ 95,88 (€ 82,00 bij jaarbetaling)
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening- (niet mogelijk)
Inclusief creditcard?Nee (niet mogelijk)
Prijs optionele creditcard-
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan-
Pinbetaling buiten eurogebied0.00 %
Wisselkoersopslag0,00 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieMaandelijks
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Open hier de Revolut Premium-betaalrekening


Wat moet ik verder weten?

Revolut is een Britse bank die in de Europese Unie gevestigd is in Litouwen. Het saldo op de mobiele rekening is gedekt door het garantiestelsel van Litouwen.

Betalen op internet

In Nederlandse webwinkels kun je betalen met iDeal of met een (virtuele) betaalpas van Mastercard of Visa.