José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Revolut Premium is een mobiele bankrekening die overweg kan met veel verschillende valuta’s. Als extra’s krijg je er enkele verzekeringen en betaalpassen bij. De klantenservice is Engelstalig.

Gunstige wisselkoers

Net als de gratis betaalrekening Standaard van dezelfde uitgever, biedt Revolut Premium vooral voordelen voor mensen die veel in het buitenland zijn.

De wisselkoers voor gangbare valuta’s is gelijk aan de gunstige wisselkoers die banken onderling gebruiken. Bij Revolut Premium mag je hiervan onbeperkt gebruikmaken.

Geld opnemen bij een geldautomaat is tot 400 euro per maand gratis. Daarboven kost het 2 procent van het bedrag dat je opneemt.

Extra's: verzekeringen

Bij Revolut Premium krijg je standaard een verzekering voor wereldwijde medische en tandheelkundige behandeling in noodgevallen. Ook kun je compensatie claimen bij een vertraagde vlucht of vertraagde bagage.

Revolut bezorgt over bijna heel de wereld gratis vervangende of extra betaalpassen, maximaal 3. Je kunt kiezen tussen Visa en Maestro. Ook kun je virtuele kaarten aanvragen, maximaal 5. Voor extra veilige, eenmalige internetbetalingen kun je in de app ook tijdelijke virtuele kaarten aanvragen. Daarvan vervalt het nummer direct na de betaling.

Bijzondere aspecten

  • 29 valuta’s ontvangen met één rekening
  • Betalen met 150 valuta’s
  • Eenvoudig geld wisselen in 5 verschillende cryptomunten
  • Voorrang bij de 24-uurs klantenservice via de chat
  • Stijlvolle grijze of roze bankpas

- Waardering klantenservice: 7,0

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 april 2020)


Jaarlijkse kosten rekening€ 95,88 (€ 82,00 bij jaarbetaling)
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening- (niet mogelijk)
Inclusief creditcard?Nee (niet mogelijk)
Prijs optionele creditcard-
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan-
Pinbetaling buiten eurogebied0.00 %
Wisselkoersopslag0,00 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
DepositogarantieGeen
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Open hier de Revolut Premium-betaalrekening


Wat moet ik verder weten?

Revolut is geen bank, maar een instelling voor elektronisch geld. Daarom is het saldo op de mobiele rekening niet gedekt door een garantiestelsel.

Revolut laat je geld wel door een apart bedrijf bewaren, zodat het veilig is bij een eventueel faillissement.

Revolut is een Brits bedrijf. Bij een eventuele brexit schakelt het over op zijn Europese vergunning.

Betalen op internet

Wil je ook in Nederlandse webwinkels betalen met je betaalpas, kies dan voor Visa. De betaalmethode iDeal werkt niet bij Revolut en Nederlandse webwinkels accepteren geen Maestrokaart.