José Mast

Bankenvergelijking helpt je graag met je financiële keuzes. Dat kunnen we alleen doen als productaanbieders ons ook sponsoren. Dit is echter niet van invloed op onze teksten. Wat je leest is onze eigen mening.

Revolut Premium is een mobiele bankrekening die overweg kan met veel verschillende valuta’s. Als extra’s krijg je er enkele verzekeringen en betaalpassen bij. De klantenservice is Engelstalig.

Gunstige wisselkoers

Net als de gratis betaalrekening Standaard van dezelfde uitgever, biedt Revolut Premium vooral voordelen voor mensen die veel in het buitenland zijn.

De wisselkoers voor gangbare valuta’s is gelijk aan de gunstige wisselkoers die banken onderling gebruiken. Bij Revolut Premium mag je hiervan onbeperkt gebruikmaken.

Wat kost het?

Overschrijvingen zijn gratis, ook internationaal. Bovendien kun je maandelijks 1 gratis Swift-overschrijving doen.

Geld opnemen bij een geldautomaat is tot 400 euro per maand gratis. Daarboven kost het 2 procent van het bedrag dat je opneemt.

Revolut bezorgt over bijna heel de wereld gratis vervangende of extra betaalpassen, maximaal 3. Je kunt kiezen tussen Mastercard en Maestro.

Ook kun je virtuele Visacards aanvragen, maximaal 5. Voor extra veilige, eenmalige internetbetalingen kun je in de app ook tijdelijke virtuele kaarten aanvragen. Daarvan vervalt het nummer direct na de betaling.

Extra's: verzekeringen

Bij Revolut Premium krijg je standaard een verzekering voor wereldwijde medische en tandheelkundige behandeling in noodgevallen. Ook kun je compensatie claimen bij een vertraagde vlucht of vertraagde bagage.

Bijzondere aspecten

  • 31 valuta’s ontvangen met één rekening
  • Betalen met 150 valuta’s
  • Eenvoudig geld wisselen in 5 verschillende cryptomunten
  • Bankpas met exclusief ontwerp
  • Twee kinderrekeningen inbegrepen

- Waardering klantenservice: 7,0

Door Redactie Bankenvergelijking

Belangrijkste kosten en kenmerken
(tarieven per 1 november 2020)


Jaarlijkse kosten rekening€ 95,88 (€ 82,00 bij jaarbetaling)
Tweede betaalpas€ 0,-
Extra betaalrekening- (niet mogelijk)
Inclusief creditcard?Nee (niet mogelijk)
Prijs optionele creditcard-
Rente positief saldo0,00 %
Rood staan-
Pinbetaling buiten eurogebied0.00 %
Wisselkoersopslag0,00 %
Mobiele appJa
Online kasboekjeJa
iDeal mogelijk?Ja
DepositogarantieGeen
Leeftijd18 jaar

» Bezoek website


> Open hier de Revolut Premium-betaalrekening


Wat moet ik verder weten?

Revolut is geen bank maar een instelling voor elektronisch geld. Daarom is het saldo op de mobiele rekening niet gedekt door een garantiestelsel.

Revolut is een Brits bedrijf met een vergunning in Europa. Europese klanten kunnen hun rekening na brexit blijven gebruiken.

Betalen op internet

In Nederlandse webwinkels kun je betalen met iDeal of met een tweede betaalpas van Mastercard en/of een virtuele Visacard.