bankenvergelijking.nl
HomeZakelijk Vereniging Stichting

Deze bankpakketten zijn geschikt voor kleine verenigingen en stichtingen. 

Vergelijk betaalpakketten voor verenigingen

Bunq Business
Bunq Business: zakelijke rekening voor op je mobiel, inclusief 3 pasjes. Kan ook worden aangevraagd door bestuurders van verenigingen en stichtingen.
prijs per jaar: 
€ 119,88
bankpas: 
€ 0,-
rente: 
0,27 %
SNS bankpas
SNS Zakenrekening: compleet met internetbankieren en betaalpas. Voor verenigingen met weinig transacties vaak de goedkoopste oplossing.
prijs per jaar: 
€ 114,-
bankpas: 
€ 0,-
rente: 
0,00 %
ABN Amro Basis voor Verenigingen & Stichtingen
ABN Amro Basis voor Verenigingen & Stichtingen: flink pakket met pasje, app en spaarrekening. Vaste korting van €400 per jaar op gewone transacties.
prijs per jaar: 
€ 108,-
bankpas: 
€ 0,-
rente: 
0,00 %
ING Verenigingen en Stichtingen Pakket
ING Verenigingen en Stichtingen Pakket: bevat een zakelijke rekening, betaalpas en app. Verenigingen krijgen de helft korting op online transacties, tot €250 per kwartaal.
prijs per jaar: 
€ 118,80
bankpas: 
€ 0,-
rente: 
0,00 %
Rabobank Zakelijke Rekening voor Verenigingen en Stichtingen
Rabobank Zakelijke Rekening voor Verenigingen en Stichtingen: duurder pakket, maar met hulp bij samenstelling. Maandelijks €25 korting op transacties.
prijs per jaar: 
€ 119,40
bankpas: 
€ 0,-
rente: 
0,00 %
Triodos Internet Zaken Rekening
Triodos Internet Zaken Rekening: stichtingen en verenigingen kunnen een gewone zakelijke rekening openen. Er gelden geen speciale kortingen.
prijs per jaar: 
€ 108,-
bankpas: 
€ 20,-
rente: 
0,00 %

Bankrekening voor verenigingen

De meeste grote banken bieden ook een bankpakket dat speciaal is afgestemd op bestuurders van verenigingen en stichtingen.

Zo'n pakket bestaat vaak uit een zakelijke rekening, één bankpas, internetbankieren en een mobiele app. Deze onderdelen zijn inbegrepen in de pakketprijs, tenzij anders vermeld.

Een belangrijk voordeel voor een vereniging of stichting is dat er meestal een flinke korting geldt op transactiekosten. Bij een zakelijke rekening moet namelijk worden betaald voor elke transactie.

Het pakket kan worden uitgebreid met bijvoorbeeld een spaarrekening en contracten voor incasso's, acceptgiro's of stortingen. Elke uitbreiding verhoogt de prijs van het pakket.

Waarom zo'n rekening aanvragen?

Er bestaan dus speciale zakelijke rekeningen voor kleine organisaties zonder winstdoel, zoals een kerkbestuur of een vereniging van eigenaren.

Zij hebben zo'n rekening nodig om bijvoorbeeld contributies en donaties op te ontvangen. Ook kunnen ze er uiteraard gewoon betalingen mee doen. Zo wordt privé en zakelijk goed gescheiden gehouden.

Een rekening kan makkelijk online worden aangevraagd. De organisatie moet doorgaans wel officieel geregistreerd staan. Informele verenigingen komen niet altijd in aanmerking voor een pakket.

Ook kun je niet bij elke bank terecht. Onlinebank Knab bijvoorbeeld biedt helaas geen zakelijke rekening voor verenigingen of stichtingen.