bankenvergelijking.nl
HomeAanvullend Pensioen Lijfrente Uitstellen
Als uw lijfrentekapitaal vrijkomt, hoeft u dat niet meteen te laten uitkeren. Banken en verzekeraars bieden de mogelijkheid om door te sparen. 

Bij sommige producten leidt de knop Meer info direct naar de website van de aanbieder.

Lijfrente uitstellen

1,10%

Variabele rente

Het bankspaarproduct van ABN Amro is ook geschikt voor doorsparen met een lijfrentekapitaal. Online afsluiten zonder advies kost €25. Een vaste rente kiezen is mogelijk.

0,75%

Variabele rente

Wie zijn lijfrente-uitkering nog een tijdje wil uitstellen kan het kapitaal laten doorgroeien op deze bankspaarrekening van NN. Extra inleggen mag en een vaste rente kiezen is mogelijk. Zelf online afsluiten kost €25.

0,55%

Variabele rente

Banksparen bij Aegon is ook mogelijk voor wie de uitkering van zijn lijfrentekapitaal uitstelt en wil doorsparen. Een rekening opent u zelf online voor €150. Kies een vaste of variabele rente. 


Uw lijfrente nog even uitstellen

Hebt u uw opgebouwde lijfrentekapitaal nog niet direct nodig? Kies er dan voor om uw lijfrente-uitkering nog even uit te stellen. Dat kan tot uiterlijk 5 jaar na uw AOW-leeftijd.

U spaart door bij een bank of verzekeraar naar keuze. Dat mag dus een andere aanbieder zijn dan de bank of verzekeraar bij wie u hebt gespaard.

Ook zodra u het lijfrentekapitaal laat uitkeren, mag u opnieuw kiezen uit alle aanbieders.

Is uitstellen verstandig?

Een voordeel van doorsparen is dat uw lijfrentekapitaal doorgroeit tegen een rente die interessant kan zijn. U kunt daarbij kiezen tussen een variabele en vaste rente.

Daarnaast gaat u pas belasting betalen zodra de spaarlooptijd voorbij is en u alsnog een lijfrente-uitkering laat starten.

Als u dan de wettelijke pensioendatum hebt bereikt, betaalt u minder inkomstenbelasting en premies over de uitkeringen.

Vraag meerdere offertes aan

Wilt u uw lijfrente-uitkering uitstellen, dan kunt u het opgebouwde en vrijgekomen lijfrentekapitaal bij een bank of verzekeraar naar keuze onderbrengen.

De rentevergoeding over uw (nog) uit te keren lijfrentekapitaal kan per aanbieder aanzienlijk verschillen. Het heeft dus zeker zin om enkele offertes naast elkaar te leggen.

Als u specifieke fiscale vragen hebt over het wel of niet uitstellen van uw lijfrente, kunt u hiervoor het beste contact opnemen met een financieel planner of belastingadviseur.

Opmerking of suggestie?

Laat het ons weten!