bankenvergelijking.nl
HomeBlog ASN Bank Beter Dan de Rest

 ASN Bank - beter dan de rest?bank
De website 925 bracht onlangs een vernietigend oordeel naar buiten over de ASN Bank: ze niet beter of groener dan andere banken. Terecht?

ASN Bank onderdeel van SNS Bank

Het klopt dat ASN Bank een onderdeel is van de SNS Bank en dat de ASN Bank heel veel diensten gebruikt van de SNS bank. Toch is dat deels onvermijdelijk, hetzelfde geldt voor de Triodos Bank die ook bepaalde diensten uitbesteedt aan andere banken. Je bent als bank altijd afhankelijk van een hele boel andere banken. Je kunt je ook afvragen of alles zelf doen het beste is voor het milieu of erg realistisch is.

ASN Bank biedt enkel een groene waas, meer niet?

Ook dit is niet helemaal waar. De ASN Bank biedt diverse specifieke groene beleggingsfondsen. Ook de ASN CreditCard biedt ondersteuning voor groene projecten. Daarnaast zijn er enkele spaarrekeningen met specifiek groene doelen. Het gebouw van de ASN Bank is duurzaam herontwikkeld.

ASN bank is gewoon een doorgeefluik voor SNS hypotheken

Dat is wel waar. Het geld van de ASN bank spaarrekening die niet specifiek groen zijn, worden mogelijk gewoon bij de SNS bank gestald. Dat is inderdaad misschien niet iets waar iedereen zich bewust van is. Voor de consument zou de afweging tussen rendement en duurzaamheid helder moeten zijn.

ASN Bank is niet beter dan andere banken

Dit is dan weer te kort door de bocht. ASN Bank biedt veel mogelijkheden om duurzaam te bankieren, zoals hier boven besproken. Niet elke activiteit is volledige groen te noemen. Toch kun je ASN Bank toch echt groener noemen dan andere banken. Voor een site als Eerlijkebankwijzer.nl scoort ASN Bank samen met Triodos Bank aan top. Deze site is een initiatief van onder andere milieudefensie en Oxfam Novib en ziet dus blijkbaar ook de duidelijke voordelen.

Duurzaam hoe belangrijk is voor het u?

Uiteraard is het voor u zelf een afweging: hoe duurzaam wil ik zijn? Iedereen wil wel bijdragen, maar is een bankrekening bij de ASN Bank een belangrijk middel? U kunt ook rechtstreeks groene doelen steunen. Ook is het bij andere banken mogelijk om duurzaam te beleggen.

Bron: 925.nl