Revolut is nu ook in Nederland een bank

Ton Hermans

26/01/2022

De Britse fintech Revolut mag zich nu ook voor zijn Nederlandse klanten formeel een bank noemen. Hierdoor is geld dat op een Revolutrekening staat gegarandeerd tot 100.000 euro. Ook kan het technologiebedrijf nu meer financiële diensten gaan bieden.

Revolut is een van de snelstgroeiende digitale banken, de populairste in Europa volgens het Britse platform Business Financing.

Het biedt een internationale betaalapp met onder meer een gratis IBAN-rekening en een betaalpasje van Maestro, Mastercard of Visa. Je kunt op één rekening geld ontvangen en overschrijven in meer dan dertig muntsoorten en in het buitenland betalen in meer dan honderdvijftig munten.

De app is daarmee interessant voor wie regelmatig buiten de eurozone reist of vaak geld wisselt. Maar hij kan ook handig zijn als extra betaalrekening, zeker omdat de standaardversie gratis is.

Van e-money-instituut naar volledige bank

Stilaan wordt de app ook steeds meer bruikbaar als gewone betaalrekening, want Revolut zet nu een belangrijke stap. Deze maand is het formeel een bank geworden in tien nieuwe EU-landen, waaronder Nederland en België.

Daarvoor was het Britse bedrijf 'slechts' een uitgever van elektronisch geld. Dat betekende dat het bijvoorbeeld geen leningen mocht verstrekken, en het saldo op de rekening was niet volledig beschermd.

Dat laatste is nu wel het geval. Revolut heeft na de brexit een bankvergunning gekregen in Litouwen. Het depositogarantiestelsel van dat land is van toepassing voor alle Europese klanten.

Saldo veilig tot 100.000 euro

Dat betekent dat je geld net zoals bij een Nederlandse bank beschermd is tot 100.000 euro, mocht de fintech ooit ten onder gaan. Het is dus een stuk veiliger geworden om bijvoorbeeld je salaris op een Revolutaccount te ontvangen.

Ben je al klant, dan moet je in de app wel even upgraden, zegt Revolut. Dat duurt enkele minuten.

Revolut bestaat inmiddels zes jaar en zegt zo'n 18 miljoen klanten te hebben. Volgens Business Financing is Revolut de populairste digitale bank in zeventien Europese landen, waaronder Noorwegen, Zweden, IJsland, Ierland, Portugal, Griekenland en de Baltische Staten. In Nederland is Knab het populairst.

Lees hier onze review van de gratis betaalrekening van Revolut. Het bedrijf biedt ook premium betaalpakketten met meer mogelijkheden aan, evenals rekeningen voor bedrijven en zzp'ers.

(door Ton Hermans, 26 januari 2022; Foto: Shutterstock)

Lees ook:

Wat voor een bank is Revolut?

Wat kun je allemaal met een betaalrekening van Revolut?

Hoe kan een betaalrekening gratis zijn?


Review: Revolut Betaalrekening Standaard

Review: Revolut Betaalrekening Premium

Review: Revolut Card