Moneyou Go-rekeningen houden op te bestaan

Ton Hermans

13/08/2020

ABN Amro stopt met zijn digitale dochter, zo meldt de bank zelf. De merknaam Moneyou blijft alleen nog in gebruik voor hypotheken van ABN Amro.

Dit betekent dat je vanaf vandaag geen Moneyou Go meer kunt openen via Bankenvergelijking. Het product vind je daarom niet meer in ons overzicht van betaalrekeningen.

Moneyou Go is een gecombineerde digitale spaar- en betaalrekening voor op je mobiele telefoon. De app is populair onder jongeren omdat zij gratis is, diverse spaarpotjes biedt en er ook leuk uitziet. Je krijgt er ook nog eens een betaalpasje bij, en in principe rente over je saldo.

Maar de bank kan er geen geld aan verdienen, vooral omdat de rente al zolang rond het nulpunt hangt. Moneyou onderscheidde zich juist jarenlang met een hoger dan gemiddelde spaarrente.

Maar volgens economische voorspellingen zit een terugkeer van positieve rentepercentages er voorlopig niet in.

Bestaande klanten krijgen bericht vanaf oktober

Wie Moneyou Go of een andere spaarrekening van Moneyou heeft, krijgt waarschijnlijk over twee maanden een voorstel van de bank voor een andere rekening. Het saldo blijft veilig en toegankelijk, benadrukt de bank.

Bestaande rekeningen blijven voorlopig dus gewoon werken. Naar verwachting nog tot in 2021.

Persoonlijke leningen van Moneyou zijn hetzelfde lot beschoren. Ook deze kun je niet meer aanvragen. En wie een lening heeft afgesloten, hoort vanzelf wat daar mee gebeurt. Voorlopig blijft deze gewoon doorlopen.

Vergelijkbare betaalapps

Ben je geïnteresseerd in moderne betaalapps zoals die van Moneyou, bekijk dan dit overzicht van digitale bankrekeningen die je zelf kunt openen vanaf je telefoon.

Vergelijkbare gratis betaalrekeningen zijn er van de internationale banken N26, Openbank, Revolut en Transferwise.

(door Ton Hermans, Bankenvergelijking, 13 augustus 2020)

Lees ook:

» Een digitale betaalrekening openen, hoe gaat dat?

» Waarom jongeren liever een onlinebank willen

» Voor- en nadelen van een gratis bankrekening