Nederlands IBAN-nummer mogelijk bij Revolut

Ton Hermans

28/06/2024

Bij onlinebank Revolut is het nu ook mogelijk om een Nederlands IBAN-nummer te krijgen, zo laat een woordvoerder van de bank aan ons weten. Dit geldt voor zowel nieuwe klanten als voor wie al een account heeft. 

Met een gratis standaard betaalrekening van Revolut kun je geld ontvangen en overschrijven in zo’n 30 munten. In het buitenland betalen kan in meer dan 70 munten. 

Je kan bij de betaalrekening een fysieke betaalpas aanvragen van Mastercard of Visa. Dit alles maakt de rekening geschikt voor wie veel buiten de eurozone is. 

Britse bank in Litouwen

Revolut is een Britse bank die zich na de brexit in Litouwen heeft gevestigd voor klanten binnen de Europese Unie. Daarom kreeg je een Litouws bankrekeningnummer. Maar eind vorig jaar heeft Revolut een vergunning gekregen van De Nederlandsche Bank.  

Dat betekent dat de bank in ons land onder meer producten zoals leningen en hypotheken mag gaan aanbieden en ook Nederlandse IBAN-nummers kan verstrekken. Je saldo valt nog wel onder het Litouwse garantiestelsel. 

Recent werd het ook mogelijk om te sparen bij Revolut.

800.000 Nederlandse klanten 

De neobank zegt in Nederland intussen 800.000 rekeninghouders te hebben. De kans is dat dit aantal verder gaat groeien, want een buitenlands IBAN-nummer is voor veel financiële consumenten een drempel.

Een groot deel van de mobiele app is in het Nederlands. Alleen de klantenservice is nog Engelstalig. 

Lees hier onze review van de gratis betaalrekening van Revolut

De bank biedt ook premiumaccounts aan. Dan krijg je een rekening met meer mogelijkheden, zoals ruimere limieten. (Revolut Premium - review)

Meer over de gratis zakelijke rekening van Revolut vind je hier

(Redactie Bankenvergelijking, 28 juni 2024; Foto: Revolut

 

Lees ook:

Wat voor een bank is Revolut? 

Revolut biedt nu ook spaarrekeningen aan

Review Revolut Card