SNS maakt van SNS Betalen twee nieuwe betaalrekeningen

José Mast

16/07/2020

Deze zomer lanceert SNS twee nieuwe betaalrekeningen, SNS Basis en SNS Compleet. Deze producten vervangen de oude betaalrekening SNS Betalen. SNS Compleet lijkt het meest op het oude product, maar wordt per jaar wel 4,20 euro duurder.

Nieuwe klanten kunnen SNS Betalen niet meer afsluiten. Bestaande klanten kunnen de rekening nog deze zomer behouden. Daarna wordt deze omgezet naar SNS Compleet, met behoud van het rekeningnummer. Op dat moment worden ook de extra kosten in rekening gebracht. Klanten krijgen daarvan bericht.

Klanten kunnen ook kiezen voor SNS Basis. Deze rekening is jaarlijks 6 euro goedkoper dan SNS Betalen. Wie nu al de overstap maakt, gaat direct minder betalen.

SNS Betalen en Compleet bieden bijna hetzelfde

SNS Betalen was een van de hoogst gewaardeerde betaalrekeningen van Nederland, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond en van Bankenvergelijking. Dat heeft te maken met de goede klantenservice, maar ook met de extra’s die je bij de rekening krijgt.

Het oude betaalpakket kostte 2,75 euro per maand, dus 33 euro per jaar. Voor hetzelfde geld kon je de rekening openen met twee personen. Ook kreeg je er een aankoopverzekering van 30 dagen bij en kon je zonder kosten 3 dagen per maand rood staan tot 2.500 euro. Deze extra’s blijven, maar alleen bij het nieuwe pakket SNS Compleet.

Er valt maar één verschil op. Bij SNS Compleet kun je een betaalpas krijgen voor iedereen met wie je de rekening deelt of die je machtigt op je rekening. 

Voor het nieuwe pakket ga je 3,10 euro per maand betalen, dus 37,20 euro per jaar. De overige kenmerken blijven gelijk, dus ook de rente van 0,01 procent over het saldo tot 5.000 euro en de mogelijkheid om voor 15,75 euro een creditcard toe te voegen.

Basis biedt veel minder

SNS Basis is met 2,25 euro per maand en 27 euro per jaar een heel goedkope rekening, maar je krijgt hiervoor niets extra’s. Eén betaalpas is inbegrepen, evenals internet- en mobiel bankieren en een online huishoudboekje.

Een extra betaalpas bij SNS Basis kost 75 cent per maand, dus 9 euro per jaar.

Wil je de rekening openen als gezamenlijke rekening, dan ben je met SNS Gezamenlijk Basis 36 euro per jaar kwijt. Dat is nog net iets goedkoper dan SNS Gezamenlijk Compleet, maar je hebt dan geen aankoopverzekering, geen mogelijkheid om 3 dagen per maand rood te staan zonder kosten en geen rente over je saldo.

Omzetten

Heb je nu SNS Betalen en wil je je rekening omzetten? Op deze pagina van SNS Bank vind je hierover meer informatie.

(door José Mast, Bankenvergelijking, 16 juli 2020; Foto: SNS)

Lees ook: 

SNS wint onderzoek naar beste klantenservice